maandag 8 februari 2010

Dossier fusie kusthavens


Op het paritair subcomité (PSC) van de haven Zeebrugge-Brugge hebben de werkgevers hun standpunt omtrent een mogelijke fusie van het PSC Zeebrugge-Brugge en het PSC Oostende-Nieuwpoort medegedeeld.

De werkgevers hebben aan de nieuwe voorzitter van het PSC, de Heer Rudy Pévenage, gevraagd om de FOD van arbeid en tewerkstelling te belasten met de opdracht om de juridische aspecten van een fusie te onderzoeken en in kaart te brengen.

Deze opdracht zal heel wat tijd in beslag nemen.

De problematiek van de tewerkstelling van de Oostendse havenarbeiders die op timetable stonden bij de inmiddels opgedoekte firma Terminalco, vraagt om een oplossing op kortere termijn. ACV-Transcom heeft hierin het initiatief genomen om deze havenarbeiders, weliswaar als gelegenheidshavenarbeider en na het volgen van de aanwervingsprocedure, een kans op tewerkstelling in de haven van Zeebrugge-Brugge te bieden.

ACV-Transcom heeft steeds te kennen gegeven deze havenarbeiders in het algemeen contingent van de haven van Zeebrugge-Brugge te willen opnemen, onder de voorwaarde dat dit gekoppeld wordt aan het toekennen van het A-statuut aan de Zeebrugse havenarbeiders die hiervoor in aanmerking komen.

Wij houden jullie op de hoogte omtrent de verdere evolutie in dit dossier.