vrijdag 24 april 2009

Wallenius Wilhelmsen opent technisch centrum in Zeebrugge


De Noorse rederij Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) heeft in Zeebrugge een nieuw technisch centrum voor nieuwe wagens geopend. Het gaat om een investering van 8,5 miljoen euro. Het nieuwe complex waar wagens, landbouwvoertuigen en werfvoertuigen worden afgewerkt voor levering op de Europese markt, is 7.600 vierkante meter groot. Er zullen 90 technisch geschoolden werken.

De voertuigen die in Zeebrugge worden aangevoerd, worden in het centrum onder meer schoongemaakt en voorzien van accessoires. Er gebeuren ook technische controles en kleine herstellingen.

Bij de bouw van het centrum werd bijzondere aandacht besteed aan het milieu. Dat is één van de basiswaarden van WWL.

"De opening van dit centrum bevestigt het vertrouwen van Wallenius-Wilhelmsen Logistics in Zeebrugge", zegt managing director Werner van Dessel. "Zeebrugge is voor het bedrijf het centraal distributiepunt voor continentaal Europa." WWL startte haar operaties in Zeebrugge tien jaar geleden. Het bedrijf bezet een terrein van 47 hectare in de binnenhaven. Jaarlijks brengen meer dan 400 schepen meer dan 300.000 nieuwe voertuigen naar Zeebrugge.
(Bron: Belga Nieuwstelex)