donderdag 3 september 2009

Gloednieuwe autoschip de “m/v Tirranna” gedoopt in Zeebrugge


Vandaag werd het gloednieuwe autoschip de “m/v Tirranna” gedoopt aan de Canadakaai. Dit mega-autoschip heeft een capaciteit van maar liefst 8.000 wagens. Het schip meet 231 meter in de lengte en 32 m in de breedte en telt 13 dekken. De m/v Tirranna zal ingezet worden op de route Europa – Oceanië.

Tien jaar geleden zette operator Wallenius Wilhelmsen Logistics voet aan wal in Zeebrugge. De operator is in de kusthaven actief op een terminal van 47 hectare aan de Canadakaai in de achterhaven. Eerder dit jaar opende WWL in Zeebrugge nog een nagelnieuw VPC of Vehicle Processing Centre.

WWL is jaarlijks goed voor 400 aanlopen van en naar Zeebrugge. Het gaat om meer dan 300.000 eenheden op jaarbasis. De autoschepen van WWL varen op regelmatige basis van Zeebrugge naar Noord-Amerika, Zuid-Afrika en Oceanië. Wagens worden ingevoerd vanuit Noord-Amerika, Zuidoost-Azië en het Verre Oosten. Er worden vandaag ook wagens ingevoerd uit snel groeiende economieën zoals China en India.

WWL bouwt Zeebrugge uit als een belangrijk Europees distributieplatform. De kusthaven biedt aan de operator een waaier van intra-Europese roll-on/roll-off-diensten en snelle verbindingen via weg en spoor naar de belangrijke Europese markten.