vrijdag 20 november 2009

SeaPark kan CNH-contract NIET houden


De directie van Sea Park heeft deze namiddag om 15 u, in een bijzondere ondernemingsraad, het voornemen om over te gaan tot een herstructurering, medegedeeld.

Deze beslissing werd genomen na het verlies van het CNH-contract aan concurrent Wallenius.

Om dit contract opnieuw in de wacht te kunnen slepen, werden de sociale partners twee maanden geleden door het bedrijf benaderd met de vraag tot meer flexibiliteit van de werknemers. Vermits het CNH-contract meer dan 88.05% van de totale activiteiten van Sea Park op de Canada kaai behelst, heeft het personeel zich akkoord verklaard met de vraag van de werkgever om tot ploegenwerk over te gaan. Dit heeft, helaas, niet mogen baten.

Aangezien de directie in de nabije toekomst geen mogelijkheden ziet om binnen het marktpotentieel van Sea Park nieuwe klanten aan te trekken, ziet het zich verplicht om een voorgenomen herstructureringsplan uit te werken dat – bij uitvoering – mogelijks zal inhouden dat de activiteiten op de Canada kaai volledig zullen worden stopgezet.

Naast deze mededeling heeft de directie van Sea Park de overname bevestigd van de divisie Sea Park autobehandeling op het Brittania dok door CdMZ in de A. Ronsestraat. Dit gebeurt conform CAO 32bis, zonder nadelige sociale of economische gevolgen voor de betrokken werknemers. Concreet betekent dit dat, vanaf 01/12/2009, het loon van deze werknemers door CdMZ zal uitbetaald worden i.p.v. Sea Park.

Wij houden jullie op de hoogte over de verdere ontwikkelingen in dit dossier.