dinsdag 5 januari 2010

‘Nu of nooit voor Schipdonkkanaal' zegt Voka


2010 wordt een cruciaal jaar voor de mogelijke verbreding van het Schipdonkkanaal. ‘Het is nu of nooit', zegt Voka West-Vlaanderen.

‘Het is een jaar zonder verkiezingen, en dat is een voordeel. In 2011 zijn er federale verkiezingen, het jaar daarop gemeenteraadsverkiezingen: dat wil zeggen dat we dan geen grote beslissingen moeten verwachten. Als er dit jaar niets uit de bus komt, verdwijnt dit plan voor jaren in de koelkast', zegt Voka-voorzitter Patrick Vanden Avenne. Dit schrijft Het Nieuwsblad.

Volgens Voka is de verbreding van het Schipdonkkanaal, die de haven van Zeebrugge een vlottere verbinding moet geven met het Europese binnenvaartnetwerk, een topprioriteit voor West-Vlaanderen.

‘Maar het is dit jaar oorverdovend stil geweest rond de verbreding', zegt Hans Maertens, de kersverse algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen. ‘De stilstand in dat dossier is erg jammer, want een goede ontsluiting is van levensbelang voor de haven. Zeebrugge is de enige Vlaamse haven die het voorbije jaar kon afsluiten met een trafiekstijging.'