zaterdag 20 februari 2010

Franse Dokwerkers dreigen met stakingen


De leiders van de Franse havenarbeidersbonden hebben medio februari een deadline gesteld aan de regering om te reageren op hun eis voor meer banen aan het water.

CGT, die de meerderheid van de havenarbeiders vertegenwoordigt, dreigt met acties in Frankrijk's grootste havens, waaronder top box hubs Le Havre en Marseille, indien de regering geen antwoord formuleert. Ook in Duinkerke worden acties verwacht.

Haven Oostende toegankelijk voor grotere schepen


De haven van Oostende kan voortaan schepen tot tweehonderd meter ontvangen. Dat wordt mogelijk door een nieuwe aanlooproute. Het openstellen van de nieuwe havengeul is volgens het Oostendse havenbedrijf een belangrijke mijlpaal.

Gehoopt wordt dat door de ingreep de bestaande trafieken zullen kunnen uitgebreid worden en een aantal nieuwe klanten zullen kunnen worden aangetrokken. Hoewel de nieuwe vaargeul is open gesteld, zijn de baggerwerken nog niet helemaal afgerond. Er is immers vertraging opgetreden omdat er bij de werken nog oorlogsmunitie werd gevonden. Verwacht wordt dat de baggerwerken tegen de zomer volledig achter de rug zullen zijn. Om de toegang tot de haven nog te verbeteren, wordt ook gewerkt aan de aanleg van een nieuwe strekdam. Die werken zouden over twee jaar moeten afgerond zijn.

NYK verandert orderbook


De Japanse rederij NYK Line heeft orders voor zeven containerschepen omgezet in bestellingen voor bulkschepen. Daarover kon een akkoord bereikt worden met de Japanse scheepswerf IHI en de Zuid-Koreaanse scheepsbouwer Hyundai Heavy Industries.

NYK is met haar car carriers een vaste klant in Zeebrugge.

Staking haven Dublin afgewend


De Ierse vakcentrale Siptu, die de staking voor komende maandag had aangekondigd, heeft donderdagochtend een overeenkomst bereikt met de eigenaar van Marine Terminals Ltd.

Het succes van de onderhandelingen is mede te danken aan de betrokkenheid van de International Transport Workers Federation ITF die de partijen eerder deze week naar de onderhandelingstafel wist te krijgen.

Het akkoord is gebaseerd op eerdere uitspraken van het Ierse arbeidsgerecht, Labour Court, en van een bemiddelaar die door dat gerecht was aangesteld. Dat Labour Court maakte vorig jaar een einde aan een eerdere staking die toen al bijna vier maanden had geduurd. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over arbitrage en het oplossen van geschillen, 'terwijl beide partijen zich inzetten voor het opbouwen van de vaardigheden en de samenwerking die nodig zijn voor de toekomst van de haven', aldus de vakbond Siptu in een verklaring.

ACV Transcom heeft dit dossier van in het begin opgevolgd en ondersteund waar mogelijk.

Maersk wil 40 banen schrappen in Rotterdam


De Deense rederij Maersk wil in Rotterdam ongeveer veertig banen schrappen bij het onderdeel dat het technisch beheer doet van de containerschepen van de rederij.

De banen worden geschrapt in het kader van wereldwijde kostenbesparingen.De activiteiten van Maersk in Rotterdam worden overgeplaatst naar Singapore en Newcastle.

In Rotterdam heeft Maersk Line naast het technisch beheer van de containerschepen ook een commerciële organisatie zitten. Verder is onder meer zusterbedrijf APM Terminals er actief. In totaal werken er voor Maersk een paar honderd mensen in Rotterdam.

De Deense scheepvaartgigant A.P. Möller-Maersk heeft vorig jaar een verlies geleden van ruim een half miljard euro.

WWL op de weg naar herstel


WWL boekte een operationele winst van 241 miljoen USD voor 2009, vergeleken met USD 352 miljoen in 2008. De totale inkomsten bedroegen 2,6 miljard USD, tegenover 3,4 miljard USD in 2008.

Volgens Ingar Skaug, WWL CEO, tonen de laatste twee kwartalen van 2009 tekenen van herstel. "De verbetering van de vraag naar vervoer in WWL oceaan is nog zwakker dan we zouden willen zien, maar we hebben drie schepen uit layup genomen en zien dit als een teken dat de markt geleidelijk zal herstellen. Wij ervaren een aanhoudende opleving in de lading volumes, vooral auto's, wat overeenkomt met een 25 procent toename in kubieke meter van de derde naar het vierde kwartaal ", zegt Skaug.

Samen met de partners controleert WWL 136 schepen. Dit zijn 30 vaartuigen minder dan een jaar terug. 17 schepen werden opgelegd en 34 werden terug geleverd aan de eigenaars na einde charter. 15 vaartuigen werden verkocht voor recycling.

CMA CGM schepen


MSC pikt schip van CMA CGM in
De 6.447 teu grote CMA CGM Kessel die de Franse rederij niet tijdig betaalde en daarom door de werf aan een Griekse reder werd verkocht, gaat nu voor MSC varen. De Zwitserse rederij heeft het schip dat voor zijn concurrent bedoeld was, voor twaalf maanden in charter genomen voor een laag tarief van 12.250 dollar per dag.


Hanjin dreigt opnieuw met verkoop nieuwbouw CMA CGM
De Zuid-Koreaanse scheepswerf Hanjin Heavy Industries heeft het contract voor de bouw van een containerschip van 6.447 teu voor CMA CGM opgezegd. Het gaat om de CMA CGM Lamartine die al sinds september klaar is voor oplevering.

De Franse rederij bestelde in augustus 2006 vier schepen van dit type voor een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro per schip. CMA CGM zou al de helft van die prijs betaald hebben, maar zolang de rederij niet met de andere helft over de brug komt blijven de schepen afgewerkt op de werf liggen omdat er niet kan worden opgeleverd.

woensdag 10 februari 2010

DOSSIER WINDMOLENS -VOORMALIGE CDMC-KAAI:VERVOLG


Na controle door ACV-Transcom, woensdagmorgen 10-02-2010, op de toepassing van de wet op de havenarbeid werden een aantal onregelmatigheden vastgesteld.

Een inspecteur van het FOD - Werkgelegenheid, arbeid en sociaal oveleg heeft vanaf dat ogenblik het dossier in handen genomen.

Na overleg tussen de firma Vestas en de federale instantie werd beslist om voortaan vier havenarbeiders alle werk en één formeman in te schakelen tijdens activiteiten.

maandag 8 februari 2010

Prins Filip keert terug naar Oostende als Ostend Spirit


De maritieme bedrijven LD Lines en TransEuropa Ferries gaan vanaf half maart de veerdienst Oostende-Ramsgate nieuw leven inblazen. LD Lines, dat al actief is op verschillende lijnen tussen Frankrijk en Engeland, zal daarbij het personenvervoer voor zijn rekening nemen, terwijl TransEurope Ferries zich zal blijven toeleggen op vrachtvervoer en scheepsoperaties.

LD Lines wil via de samenwerking naar eigen zeggen nieuwe activiteiten aantrekken uit de Benelux, Duitsland en Oost-Europa. De rederij verhuist voor de nieuwe verbinding de ferryboot Norman Spirit van Boulogne naar Oostende. Het schip was onder de naam RMT Prins Filip eerder al actief in Oostende, maar de dienst werd dertien jaar geleden stopgezet. Het schip wordt omgedoopt tot Ostend Spirit.

Dossier fusie kusthavens


Op het paritair subcomité (PSC) van de haven Zeebrugge-Brugge hebben de werkgevers hun standpunt omtrent een mogelijke fusie van het PSC Zeebrugge-Brugge en het PSC Oostende-Nieuwpoort medegedeeld.

De werkgevers hebben aan de nieuwe voorzitter van het PSC, de Heer Rudy Pévenage, gevraagd om de FOD van arbeid en tewerkstelling te belasten met de opdracht om de juridische aspecten van een fusie te onderzoeken en in kaart te brengen.

Deze opdracht zal heel wat tijd in beslag nemen.

De problematiek van de tewerkstelling van de Oostendse havenarbeiders die op timetable stonden bij de inmiddels opgedoekte firma Terminalco, vraagt om een oplossing op kortere termijn. ACV-Transcom heeft hierin het initiatief genomen om deze havenarbeiders, weliswaar als gelegenheidshavenarbeider en na het volgen van de aanwervingsprocedure, een kans op tewerkstelling in de haven van Zeebrugge-Brugge te bieden.

ACV-Transcom heeft steeds te kennen gegeven deze havenarbeiders in het algemeen contingent van de haven van Zeebrugge-Brugge te willen opnemen, onder de voorwaarde dat dit gekoppeld wordt aan het toekennen van het A-statuut aan de Zeebrugse havenarbeiders die hiervoor in aanmerking komen.

Wij houden jullie op de hoogte omtrent de verdere evolutie in dit dossier.

zaterdag 6 februari 2010

Stakingsdreiging in Finse havens


De Finse havenbond AKT dreigt ermee de Finse havens plat te leggen vanaf 19 februari als de Finnish Port Operators' Association niet ingaat op haar eisen inzake ontslagvoorwaarden. Gisteren waren er al werkonderbrekingen in de grootste Finse havens om de druk op de werkgevers te vergroten.

IMEX weer naar Antwerpen


De India Middle East Europa Express (IMEX) van CSAV Norasia loopt vanaf 18 februari opnieuw Antwerpen aan. In maart vorig jaar kon Rotterdam die dienst uit de Scheldehaven weglokken. In het nieuwe vaarschema blijft Rotterdam de eerste Noord-Europese loshaven en wordt Antwerpen na Hamburg en Felixstowe de laatste laadhaven.

Minder opgelegde schepen


Het aantal opgelegde containerschepen is vorige maand volgens de databank van AXS-Alphaliner gedaald van 562 naar 532 eenheden. De gezamenlijke capaciteit van alle werkloze tonnage bedraagt echter nog steeds 1,37 miljoen teu. Dat komt overeen met 10,4 procent van de totale containervloot. Dat er in de loop van januari weer meer containerschepen aan de slag gingen, heeft vooral te maken met het feit dat steeds meer reders aan 'super slow steaming' doen.

Dubai zet Inchcape in de etalage


De grote scheepsagent Inchcape Shipping Services (ISS) staat te koop. Istithmar, een onderdeel van Dubai World, hoopt 600 tot 700 miljoen dollar te krijgen voor ISS. Het geld zal gebruikt worden om de grote schuldenlast van Dubai World te verminderen.

Mazda met Norfolkline naar Schotland


De Japanse autoconstructeur Mazda zal nieuwe wagens verschepen naar de Schotse haven Rosyth. De wagens die aankomen bij ICO in Zeebrugge zullen telkens naar Nolfolkline gebracht worden, waarna ze zullen worden verscheept richting Schotland. Het gaat om achtduizend nieuwe wagens.

Uitdieping Westerschelde sneller van start


De baggerwerkzaamheden voor de Scheldeverdieping op Nederlands grondgebied gaan van start op 12 februari, een halve maand eerder dan gepland. Dit meldt De Lloyd.

De vervroegde aanvang van de werken hangt samen met de sneller dan voorziene administratieve afhandeling van de toelating tot baggeren. In totaal zullen baggeraars DEME en De Nul twaalf drempels in de Westerschelde wegwerken.

Het oorspronkelijke akkoord tussen Vlaanderen en Nederland over de uitdieping van de Westerschelde dateert al van 2004. De baggerwerkzaamheden moeten vanaf 2011 de tijonafhankelijke toegang van schepen met een diepgang tot 13,1 meter tot in de Antwerpse haven mogelijk maken.

Hanjin verliest geduld met CMA CGM


Zuid-Koreaanse scheepswerf Hanjin Heavy Industries heeft de nieuwbouw CMA CGM Kessel van 6.447 teu voor een spotprijs van naar verluidt 41 miljoen dollar verkocht aan een ander. Het nagelnieuwe schip ligt samen met de zusters CMA CGM Maupassant en CMA CGM Lamartine al een tijdje afgebouwd klaar voor oplevering in Busan.

Het trio kon de werf nog niet verlaten, omdat CMA CGM de financiering ervan niet rond heeft. De schepen werden destijds voor 99 miljoen dollar per stuk besteld en daarvan zou intussen al ongeveer de helft betaald zijn.

woensdag 3 februari 2010

ACV-Transcom eist havenarbeid op


Nadat de firma Cobelfret schriftelijk werd aangemaand om op haar concessie aan het Albert-II dok de wet op de havenarbeid toe te passen, heeft ACV-Transcom op 02/02/2010 ter plaatse de inschakeling van erkende havenarbeiders voor scheepsbehandeling opgeëist.

De laad- en losoperaties van onderdelen van windmolens werden tot op heden uitgevoerd door niet-erkende havenarbeiders. Op woensdag 03/02/2010 zullen vanaf 8u 4 havenarbeiders van het algemeen contingent voor deze activiteiten worden ingeschakeld.

Syndicale premie Havenarbeiders logistiek contingent en vaklui


De syndicale premie Havenarbeiders logistieke contingent en vaklui Zeebrugge, werd gestort aan onze ACV-leden die in orde zijn met hun bijdrage.

Bedrag : 116 €

Opgelet, uw lidmaatschap bij ACV is essentieel om dit te kunnen bekomen.

Indien u dit niet zou ontvangen hebben, wil zo spoedig mogelijk met ons contact opnemen.

Sociale premie 2009 vissers en gewezen vissers


Vanaf 8 februari zullen alle erkende zeevissers en gewezen vissers, aangesloten bij ACV, de sociale premie van 285€ ontvangen op de gekende rekening.

Opgelet, uw lidmaatschap bij ACV is essentieel om dit te kunnen bekomen.

Indien vragen, wil zo spoedig mogelijk met ons contact opnemen.