dinsdag 23 maart 2010

Staking legt Vlaardingen-terminal Norfolk Line plat

Het personeel van de terminal van ferrymaatschappij Norfolk Line in Vlaardingen heeft woensdag 17 maart omstreeks 17u het werk neergelegd. Inzet van de staking is een nieuwe cao, waarover FNV Bondgenoten en de directie het maar niet eens geraken. De staking zou vandaag nog zeker de hele dag voortduren.
Dit schreef De Lloyd.

In een persbericht stelt Norfolk 'ernstig bezorgd' te zijn over de negatieve gevolgen van de staking tegen de achtergrond van het slechte economische klimaat en de druk van de bijzonder moeilijke marktomstandigheden van het vrachtvervoer op de Noordzee. Norfolk zegt dat de terminal in Vlaardingen zwaar verlieslatend is. Alleen al in de eerste twee maanden zou het tekort twee miljoen euro bedragen. Norfolk als geheel leed vorig jaar een verlies van zeven miljoen euro

Havenarbeiders in Zeebrugge willen werk stakende Nederlandse collega's niet overnemen
De havenarbeiders van Zeebrugge hebben een schip dat vanuit Engeland uitgeweken was naar Zeebrugge door een staking bij Norfolkline Shipping in het Nederlandse Vlaardingen, niet willen afhandelen. Ze willen geen "besmet werk" doen, klinkt het.