woensdag 21 april 2010

Transfennica vaart van Bilbao naar Tilbury

Transfennica heeft besloten om een directe wekelijkse afvaart van Bilbao naar Tilbury aan de Iberia service toe te voegen. Een aantal relaties vroeg naar deze mogelijkheid en om de markt tegemoet te komen heeft men tot deze uitbreiding besloten. Vanaf 7 mei zal de vrijdag afvaart uit Bilbao koers zetten richting Tilbury waar de schepen op zondag om 14.00 uur aankomen. Daarna gaan de schepen richting Zeebrugge. Dit schrijft SSS.

De directe verbinding tussen Bilbao en Tilbury heeft veel voordelen. Met name gezien het feit dat de export naar de UK zich concentreert op de laatste dagen van de week, stelt vervoerders in staat om in een onbegeleide structuur efficiënter te werken. Een groot deel van de lading die op donderdag en vrijdag wordt opgehaald in Spanje kan al maandagmorgen in heel Engeland en Schotland worden gelost. De service is ook zeer geschikt voor lange, brede en zware lading en gevaarlijke stoffen.

Dhr. Michael van den Heuvel, Directeur van Transfennica, licht toe: "De 48-urige werkweek is in toenemende mate een probleem voor internationale transportbedrijven. Hoe langer de afstand, hoe groter het verlies aan productiviteit. Onze dienst biedt vervoerders een veel betere mogelijkheid hun productiviteit beter te managen omdat ze over lange afstand onbegeleid kunnen verschepen. Terwijl een trailer, op zee, naar de bestemming onderweg is, kunnen trekkers en chauffeurs ander werk doen".