woensdag 5 mei 2010

Federale jobkorting zorgt voor hoger loon voor werknemers in mei 2010

Wat?
Voor het 5de jaar op rij kunnen werknemers die hun beroepskosten niet bewijzen, genieten van een 'aanvullende vermindering van de bedrijfsvoorheffing voor beroepsinkomsten'. De 'federale jobkorting' wordt net zoals de vorige jaren, voor heel 2010 eenmalig verrekend in mei via de bedrijfsvoorheffing. De korting varieert tussen de 51,36 euro en 102,84 euro, afhankelijk van het brutomaandloon. Door deze korting zal het nettoloon in mei hoger liggen dan in de andere maanden. (In juni en de volgende maanden geldt die jobkorting niet een daalt het nettoloon terug.)

Voor wie?
Deze federale jobkorting geldt zowel voor inwoners als niet-inwoners. In tegenstelling tot vorig jaar wordt ze enkel toegepast op werknemers ( en niet op bedrijfsleiders).

Hoe gaat het in zijn werk ?
Op het gewone loon die betrekking voor mei 2010 wordt een eenmalige vermindering van bedrijfsvoorheffing toegepast. (Op eindejaarspremies, vakantiegelden, opzegvergoedingen… zal geen supplementaire bedrijfsvoorheffing toegepast worden. Ook inkomsten die tegen een speciale aanslagvoet worden belast ( vb. uitzendkrachten) komen niet in aanmerking.)
Het bedrag van de vermindering voor beroepskosten wordt bepaald door de loonschijf waarin de werknemer zich bevindt. (zie “Bedrag van de jobkorting” hieronder)

Bedrag van de jobkorting?
Onafhankelijk van de gezinstoestand bedraagt de jobkorting…