donderdag 1 juli 2010

Nieuws vanaf de kantlijn: Containersector


CMA CGM en CSAV gaan samenwerken op South Atlantic
De Franse rederij CMA CGM stapt uit de vessel sharing agreement (VSA) met MSC op de South Atlantic om medio oktober een eigen dienst naar de US Gulf en Mexico te beginnen in samenwerking met CSAV. Lees hier verder.

Evergreen huurt schepen van 10.062 teu
Hoewel de voorzitter van Evergreen, Chang Yung-fa, altijd heeft gezegd dat hij geen schepen wil exploiteren met een capaciteit van meer dan 8.000 teu, heeft de Taiwanese rederij nu toch twee eenheden van 10.062 teu gehuurd van Zim voor een periode van drie jaar. Lees hier verder.

CMA CGM ruilt MSC in
De Franse rederij CMA CGM stapt uit het vessel sharing agreement (vsa) met MSC op de South Atlantic om medio oktober een eigen dienst naar de Golf van Mexico te beginnen in samenwerking met de nieuwe Chileense partner CSAV.

Het redersduo zal vijf schepen met een capaciteit van 3.000 teu inzetten (drie voor CMA CGM en twee voor CSAV) tussen Le Havre, Antwerpen, Rotterdam, Bremerhaven, Charleston, Miami, Veracruz, Altamira, Houston en Miami. In Rotterdam zullen de schepen behandeld worden bij ECT Home. In Antwerpen viel de keuze op Antwerp Gateway aan het Deurganckdok. Lees hier verder.