vrijdag 16 juli 2010

Norfolkline officieel onderdeel DFDS

De overname van Norfolkline, onderdeel van A.P. Moller-Maersk, door DFDS, is goedgekeurd door de Europese Mededingingsautoriteiten. Daarmee is deze transactie volgens DFDS op 12 juli officieel afgerond. Dit schrijft TLN.

Het nieuwe DFDS vormt een van Europa's grootste maritieme transportnetwerken met passagiers-en vrachtvervoer routes in de Baltische Zee, de Noordzee, de Ierse Zee en het Engelse Kanaal en met weg- en spoorvervoer diensten in het grootste deel van Europa. DFDS telt nu ongeveer 6.000 medewerkers, opereert 63 schepen en heeft een jaarlijkse omzet van circa 1.5 miljard euro.

Op dit moment is DFDS bij haar klanten bekend onder verschillende namen, waaronder DFDS Tor Line, DFDS Lisco, DFDS Lys Line, DFDS Seaways, Speedcargo, Halléns en DFDS Container Line. Met de overname van Norfolkline zal deze naam, evenals de bovengenoemde namen veranderen, zodat het toekomstige DFDS zal opereren onder twee merknamen: DFDS Seaways en DFDS Logistics. De naam van de Groep is DFDS.

DFDS Seaways omvat alle passagiers- en vrachtvervoer routes en schepen met bijbehorende terminals. DFDS Seaways zal op de boeg van alle schepen komen te staan, en zal de naam zijn die bij alle maritieme klanten bekend zal zijn. DFDS Logistics zal de naam zijn van de weg-, spoor- en containeractivititeiten.