zaterdag 23 oktober 2010

Maersk plant nieuwe tariefverhogingen op North Atlantic:

De Deense rederij Maersk Line past de tarieven voor het containerverkeer over de Atlantische Oceaan volgend jaar drie keer aan. Er is nu al besloten dat de prijzen per 1 april en per 1 juli telkens met 300 dollar per container verhoogd worden, ongeacht formaat of type. Het bedrag van de aanpassing op 1 oktober moet nog bepaald worden.

Volgens Maersk dringen de tariefverhogingen zich op, omdat de charterkosten van de schepen volgend jaar zullen stijgen. De Denen voorspellen dat de transporten naar inland bestemmingen duurder zullen worden. Tot slot wordt een grotere druk verwacht om overal lege containers ter beschikking te hebben omwille van het ladingonevenwicht op het vaargebied.

De algemene tariefverhoging geldt voor alle containervervoer tussen de Verenigde Staten, Canada en Europa (inclusief het Middellandse en Zwarte Zeegebied). De bedragen van de aanpassingen kunnen nog gewijzigd worden. Maersk Line belooft om de precieze verhoging minstens dertig dagen van tevoren bekend te maken.

Dit meldt Nieuwsblad Transport.