dinsdag 30 november 2010

Zeebrugge ontvangt Queen Elizabeth

Op maandag 29 november legde het prestigieuze cruiseschip m/s Queen Elizabeth aan in Zeebrugge. Het schip werd op 11 oktober van dit jaar in de vaart genomen en is het nieuwste in de lange rij van ‘koninklijke’ cruiseschepen van de rederij Cunard Line. Eerder al legde de m/s Queen Mary 2 aan in de kusthaven.

De Queen Elizabeth werd gebouwd in het Italiaanse Triëste en verwijst naar het gelijknamige schip van Cunard Line dat in 1938 te water werd gelaten en in 1974 werd gesloopt. Het decor van het schip straalt dezelfde gratie uit van het tijdperk van weleer, gecombineerd met hedendaagse moderne luxe. In het oog springend zijn de Grand Lobby met haar gigantische trappen, een twee verdiepingen hoge bibliotheek goed voor 6.000 boeken, het Games Deck met typische Engelse vrijetijdsbestedingen, hypermoderne spabehandelingen, films uit de tijd van weleer en kunstwerken die Cunard verbindt met het koningshuis en het Britse maritieme erfgoed.

Het schip heeft een lengte van 294 meter, een breedte van 32 meter en een waterdiepte van 8 meter. Er zijn 12 passagiersdekken goed voor de accommodatie van niet minder dan 2092 passagiers. Lees hier verder.