donderdag 9 december 2010

Dode en vermisten na aanvaring bij Antwerpen:

Bij een aanvaring tussen een werkschip en de Luxemburgse tanker Crystal Topaz op de Schelde bij Antwerpen is tenminste een dode gevallen. Het werkschip, de DN31, zonk vrijwel onmiddellijk na de aanvaring. Twee opvarenden worden nog vermist. Het overleden bemanningslid werd in het schip gevonden.

Volgens brandweerwoordvoerder Stef Breesch moest de reddingsactie vannacht tijdelijk worden afgeblazen in verband met het ongunstige tij. 'Naar alle waarschijnlijk zijn de lichamen van de twee andere bemanningsleden nog aan boord. De kans dat ze levend worden teruggevonden, is zo goed als uitgesloten', aldus Breesch.

De schepen kwamen woensdagavond rond tien uur ter hoogte van de Europa-containerterminal in het noorden van de Antwerpse haven met elkaar in aanvaring. De Belgische brandweer en politie zetten een zoekactie op touw, waarbij onder meer sleepboten van URS en Multraship werden ingezet en waarbij de scheepvaart werd gestremd.

Er is nog onduidelijkheid over de nationaliteit van de slachtoffers aan boord van de DN 31 van de Belgische baggeraar Jan de Nul.

Dit staat in het Nieuwsblad Transport.