vrijdag 17 december 2010

"Het Havenbedrijf wil zich blijven profileren in het dossier van de havenarbeid"

“Het Havenbedrijf wil niet langer afzijdig toezien en wil zich blijven profileren in het dossier van de havenarbeid”, aldus Havenschepen Marc Van Peel op de tribune van de Propeller Club. Hij is van mening dat de recente doorbraak in de onderhandelingen te klein is.

van peelVan Peel bekritiseerde het "kortzichtige syndicalisme, dat nefast is voor de haven. We hebben al terrein verloren in het klassieke stukgoed en we hebben van onze voorsprong op andere havens al aanzienlijk ingeboet, zeker t.o.v. Rotterdam. We moeten dezelfde codex als in Zeebrugge hebben", zo zei hij. Op de vraag of schepen van 18.000 teu ooit Antwerpen zullen aanlopen, antwoordde hij: "Ik sluit niet uit dat ULCS van 18.000 teu in Antwerpen kunnen komen". Ook een gemeenschappelijke strategie met Zeebrugge op dat vlak is volgens de Havenschepen niet uitgesloten. "Maar eerst moet afgewacht worden of zo'n schepen ook zullen besteld worden en hoe ze er dan zullen uitzien?, besloot hij.

Lloyd NV- Your transport and logistics information source - "Het Havenbedrijf wil zich blijven profileren in het dossier van de havenarbeid"