woensdag 1 december 2010

Wet op de havenarbeid ook van toepassing in de haven van Oostende

De nieuwe trafiek van groenten en fruit tussen Oostende en Sint-Petersburg was van korte duur.

De verzoeningsvergadering om tot een oplossing te komen, samengeroepen binnen het Paritair Subcomité Oostende Nieuwpoort op vrijdag 19 november heeft niks uitgehaald. (zie bericht op blog van 18 november)

De intentie om een protocolakkoord te tekenen tussen CEWO, de afgevaardigd bestuurder van Coastal Port Agencies, de firma Kloosterboer Services bv en vakbonden werd door de firma Kloosterboer onmogelijk gemaakt. De vertegenwoordiger van Coastal Port Agencies die tevens ook de vertegenwoordiger was van de firma Kloosterboer Services, had geen mandaat om te onderhandelen over ons voorstel.

Bij enig nieuws zou de werkgever de vakbonden op de hoogte brengen omtrent de verdere ontwikkelingen in dit dossier.
Elk nieuws bleef uit tot ACV Transcom zelf contact opnam met de werkgever. De boodschap was heel duidelijk, de vertegenwoordiger van CPA wenste ons hierover niet meer te spreken.

In het Paritair Subcomité Oostende-Nieuwpoort van maandag 29/11 werd door ACV Transcom meer nieuws gevraagd over de verdere intenties van het bedrijf. Er werd ons van werkgeverszijde gemeld dat de trafiek werd gestopt.

Het bedrijf Kloosterboer is in de haven van Vlissingen gelegen. De schepen die de haven van Oostende aanliepen, varen nu terug naar Vlissingen.

Was het bedrijf niet op de hoogte dat de wet op de havenarbeid ook van toepassing is in de Oostendse haven????

Voor ACV Transcom was de instandhouding van de trafiek zeer belangrijk, zonder afbreuk te doen aan de rechten van de havenarbeiders.