donderdag 10 februari 2011

APZI en VOKA West-Vlaanderen sluiten alliantieakkoord

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en APZI, de vereniging van Zeebrugse havenbedrijven, hebben op woensdag 9 februari 2011, een alliantieakkoord gesloten.

Met het akkoord bundelen beide organisaties hun krachten om te komen tot een sterkere opstelling en meer slagkracht ten dienste van de ondernemingen in de haven van Zeebrugge. Het akkoord werd ondertekend door Erna Vienne (voorzitter van APZI), Guy Depauw (secretaris-generaal APZI), Jean-Pierre Saelen (regiovoorzitter Brugge van Voka West-Vlaanderen) en Hans Maertens (directeur-generaal Voka West-Vlaanderen).

APZI is de sterk lokaal verankerde, overkoepelende en representatieve organisatie van het Zeebrugse private havenbedrijfsleven. APZI werd in 1973 opgericht en concentreert zich op twee taken: belangenbehartiging van de Zeebrugse havenbedrijven en de promotie van de Zeebrugse haven en de aanwezige bedrijven. Ongeveer 160 bedrijven zijn lid van APZI:goederenbehandelaars, rederijen en scheepsagenturen, expediteurs, transportbedrijven, havengebonden ondernemingen enz. APZI heeft bijzondere competenties en expertise opgebouwd in maritieme en havengerelateerde domeinen door haar betrokkenheid bij en vertrouwdheid met de noden, behoeften en gewenste ontwikkelingen van de haven(gemeenschap).

Voka West-Vlaanderen geldt als een invloedrijke, sterk uitgebouwde en representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen. Voka telt vandaag 3.400 leden en is een netwerk van, voor en door ondernemers. In 2004 werd tussen Voka en APZI al een intentieverklaring afgesloten; nu wordt de samenwerking verder uitgediept in een alliantieakkoord.

Met het alliantieakkoord bundelen beide organisatie hun krachten om te komen tot een sterkere opstelling en meer slagkracht ten dienste van de ondernemingen in de haven van Zeebrugge en ter bevordering van de ontwikkeling van de haven. Beide organisaties behouden hun autonomie en zullen op een structurele manier samenwerken op een aantal domeinen, uitgaande van de specificiteiten en sterkten van elke organisatie en de complementariteit die ze elkaar kunnen bieden
APZI