maandag 28 februari 2011

Recordwinst voor CMA CGM

De Franse rederij CMA CGM heeft vorig jaar een nettowinst van 1,62 miljard dollar gemaakt. Die winst is groter dan het 1,42 miljard dollar grote verlies uit 2009.

In de loop van 2010 hebben de Fransen de capaciteit van hun vloot 17,7 procent uitgebreid. Daardoor konden ze ruim 9 miljoen teu vervoeren, 15 procent meer dan het jaar ervoor.

Omdat tarieven gemiddeld hoger lagen dan in 2009, is de totale omzet met 36 procent gestegen naar 14,3 miljard dollar. Dat leverde een EBITDA van ruim 2,5 miljard dollar op en een marge van 17,6 procent, die volgens CMA CGM zelf een van de hoogste uit de sector is.

Dat de rederij uit Marseille uit de rode cijfers is geklommen, heeft niet alleen te maken met de grotere volumes en de hogere inkomsten per teu. De rederij heeft ook een besparingsprogramma doorgevoerd, waardoor de uitgaven vorig jaar 4 procent verminderd konden worden.

De maatregelen om kosten te besparen zullen ook dit jaar nog een positief effect hebben. Een herhaling van de recordprestatie van vorig jaar zit er echter niet in. De directie van CMA CGM zegt dit jaar terug een ‘gewone’ winst te realiseren.
Nieuwsblad Transport - De website voor goederenvervoer > Recordwinst voor CMA CGM