woensdag 31 augustus 2011

Weinig groei voor Europese containerhavens

De groei van de containeroverslag in de zes grootste Noord-Europese containerhavens blijft afnemen.


Hoewel de behandelde volumes dit jaar groter zullen zijn dan die van het recordjaar 2008, zijn de vooruitzichten voor de containeroverslag in Rotterdam, Antwerpen, Zeebrugge, Hamburg, Bremerhaven en Le Havre niet zo gunstig.

In de laatste editie van het maandelijkse Global Port Tracker Report van Hackett Associates en het Institute of Shipping Logistics uit Bremen staat dat de vooruitzichten nu ook voor 2012 al negatief zijn. Er wordt rekening gehouden met een veel zwakkere groei van de volumes.

“Alle economische indicatoren voor zowel de korte als lange termijn geven aan dat de groeivertraging veel groter is dan wat eerst werd verwacht”, zegt auteur Ben Hackett.

Volgens het rapport zal de invoer van containers dit jaar in Noord-Europa een groei van 11,8% kennen. De exportlading in de zes grootste Noord-Europese containerhavens zou 7,4% stijgen naar 16,86 miljoen teu.

In het tweede kwartaal kende het containerverkeer in de havens nog een groei van 8,6%, maar dat percentage zou de komende maanden verder dalen.De Lloyd NV > Weinig groei voor Europese containerhavens