dinsdag 30 juni 2009

ACV dringt aan op kanaalverbreding


De christelijke vakbond ACV Brugge zegt dat ze zal blijven aandringen bij de Vlaamse regering om het Schipdonkkanaal te verbreden. Die verbreding moet de haven van Zeebrugge beter bereikbaar maken voor de binnenvaart. Dit schrijft de krant Het Nieuwsblad vandaag.

'We vragen de politieke partijen, die straks deel zullen uitmaken van de Vlaamse regering, om een positieve beslissing te nemen in dit dossier', zegt stafmedewerker Eric Van Poucke. 'We zouden ook willen dat alle sociaal-economische organisaties - vakbonden en werkgevers - en alle verantwoordelijken van de politieke partijen zich voorstander zouden verklaren van dit project, dat van essentieel belang is voor een duurzame oplossing van de mobiliteit in de Brugse regio. De socialistische vakbond ABVV toont zich in vele vergaderingen bijvoorbeeld voorstander van de kanaalverbreding, maar tot op heden hebben zij dat standpunt nog nooit publiek bekendgemaakt.'

Van Poucke zegt 'verbaasd' te zijn dat zowel de West-Vlaamse Open VLD als de SP.A Brugge 'al dan niet om puur opportunistische redenen' in de aanloop naar de verkiezingen lieten weten dat ze niet langer voorstander waren van de plannen. 'Totaal onbegrijpelijk, als je weet dat de Vlaamse regering, waarvan de Open VLD toen nog deel uitmaakte, nog maar een paar maanden daarvoor had beslist om een aantal dure aanvullende studies te laten uitvoeren', zegt Van Poucke. 'Van een consequente houding gesproken.