dinsdag 30 juni 2009

Onderhandelingen met ZFL in goede richting


Vandaag werd het voorstel van bedrijfsovereenkomst met Zeebrugge Food Logistics verder besproken onder partijen.

Het standpunt van de sociale partners, dat opslag en overslag van goederen in het havengebied, waarbij laad- en losactiviteiten worden uitgevoerd, vallen onder het PC van de haven, werd door het bedrijf ZFL bijgetreden.

ACV-TRANSCOM is voorstander voor een duidelijk afgelijnde CAO. Op basis van de ontwerptekst kunnen we al enkele duidelijke afspraken meedelen.

Naar aanleiding van de situatie in “gelijkaardige” bedrijven, werden activiteiten zoals laden en lossen van vrachtwagens en containers, markage en palletiseren van uniforme goederen vastgelegd voor havenarbeiders algemeen contingent.

Eens deze bedrijfsovereenkomst volledig op papier staat, zal de getekende cao aan het Paritair Subcomité overgemaakt worden.

Het bedrijf maakt zich sterk om vanaf 13 juli havenarbeiders van het algemeen contingent te werk te stellen. De verdere praktische afspraken naar aanwerving toe zullen heel binnenkort volgen. Hierna zullen de onderhandeling omtrent de arbeidsvoorwaarden voor de havenarbeiders van het logistieke contingent binnen de diepvriesloods opgestart worden.

Deze bedrijfsovereenkomst zal kort opgevolgd en geëvalueerd worden onder partijen.