zondag 21 juni 2009

Efico en SeaBridge voorgesteld


Sinds mei 2008 werkt Efico aan de ontwikkeling van een nieuw Europees distributiecentrum SeaBridge, voor de geautomatiseerde ontvangst, veredeling, verwerking, opslag en distributie van groene koffie in de haven van Zeebrugge. Dit is te lezen op de website van APZI.

De voorstelling van het project vond plaats in de loodsen van SeaBridge Zeebrugge. De site is in volle ontwikkeling en zal de eerste koffiebonen en cacao ontvangen vanaf de tweede helft van augustus 2009. De totale investeringen worden geraamd op € 30 miljoen.

Efico is een handelshuis dat sinds 1926 koffie invoert en verhandelt uit 37 producerende landen. De koffie wordt, meestal vanuit Vlaamse havens, verdeelt naar meer dan 650 Europese koffiebranders. Met SeaBridge knoopt Efico terug aan bij haar historische activiteiten – de eigen opslag, behandeling, veredeling, stockage en distributie van groene of ruwe koffie.

SeaBridge is een afzonderlijk en onafhankelijk bedrijf binnen de groep en opereert volgens een hoogtechnologisch en duurzaam model. De vennootschap bestaat uit 2 divisies: Logistics en Ecopower.

Patrick Installé, gedelegeerd bestuurder van Efico: "SeaBridge zal als een afzonderlijk en onafhankelijk bedrijf binnen onze groep opereren volgens een volledig nieuw duurzaam model waarbij op zo klimaat-neutraal mogelijke wijze de economische activiteit en haar expansie volledig worden losgekoppeld van de impact op het milieu".

SeaBridge Logistics heeft als activiteit het het beheren van de inkomende en uitgaande goederenstroom. Het betreft oner meer het ontvangen, bemonsteren, verschonen, mengen, drogen, sorteren, herzakken en of verbulken van koffie.

SeaBridge Ecopower voorziet het gebouw en de aanpalende kantoren van 19.900 m² photovoltaïsche cellen. Daarmee heeft het bedrijf de ambitie om op eigen geproduceerde groene energie te functioneren. Bij verdere groei heeft het bedrijf plannen om energie met windturbines te produceren.