dinsdag 1 september 2009

Praktijkopleidingen op Rostra Terrein op 1 september van start


Vandaag werd het nieuwe opleidingsterrein officieel in gebruik genomen. Tot op heden werden alle praktijkopleidingen georganiseerd op de tereinen van de diverse havenbedrijven. Hierbij stellen zich regelmatig problemen met de beschikbaarheid van de machines en het materieel omdat deze bij voorrang gebruikt worden voor het laden en lossen van diverse transport modi.

Om hieraan een oplossing te bieden was de MBZ bereid om een concessie ter verlenen voor 10 jaar op een oppervlakte van 5.000m² Via de bevoegde administratie van de Provincie werd een dossier ingediend tot het bekomen van een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling.

Volgende praktijkopleidingen zoals autobehandeling, lashing, tugmaster-, reachstacker- en heftruckchauffeur zullen er georganiseerd worden, waar de veiligheid en het welzijn van de werknemers centraal moet staan.

De sociale partners hebben beslist om gedurende de periode van verminderde tewerkstelling de opleidingen verder te organiseren want opgeleide havenarbeiders zijn een grote troef voor de van Zeebrugge-Brugge. Teneinde deze doelstellingen te realiseren wordt een team van 12 instructeurs ingezet.

(foto: APZI)