woensdag 21 oktober 2009

Nieuws van CMA CGM


Verlies van 515 miljoen US dollar in de eerste helft
CMA CGM heeft een verlies gemaakt van 515 miljoen dollar in de eerste helft van 2009 op een omzet van 4,8 miljard dollar. In 2008 maakte het bedrijf 123 miljoen US dollar winst op een omzet van 15 miljard dollar. Het bedrijf informeerde nog dat de totale schulden 5,6 miljard dollar bedragen. Het gaat om voornamelijk leningen voor de financiering van nieuwe containerschepen.

CMA CGM heeft een vloot van 91 eigen en 272 gecharterde schepen met een gezamenlijke capaciteit van meer dan een miljard TEU.

Uitstel levering containerschepen

CMA CGM zal in het raam van zijn schuldherstructurering onderhandelen met de Koreaanse werven om de levering van 49 containerschepen die tegen 2012 opgeleverd zouden moeten worden uit te stellen. De Franse rederij heeft de vaartuigen op zo'n korte termijn niet nodig.

Verkoop activa
Er wordt tevens een kapitaalsverhoging overwogen, waarbij nieuwe aandeelhouders, met name investeerders, banken en het Fonds stratégique d'investissement de l'Etat, aangetrokken zouden worden. De groep overweegt ook de verkoop van activa zoals minderheidsbelangen in terminals.