donderdag 22 oktober 2009

Staking MTL Dokwerkers Dublin ten einde


Na 111 dagen is de staking in Dublin beëindigd. Gisteravond informeerde het MTL terminals management de aanbevelingen van de arbeidsrechtbank te aanvaarden. Rest enkel nog enkele zaken die via onderhandelingen of via bindende arbitrage moeten worden opgelost.

Deze uitkomst betekent een grote overwinning voor de plaatselijke werknemers. Hun toewijding en inzet gedurende deze lange en moeilijke staking is niet enkel inspirerend, het is tevens een krachtig voorbeeld voor andere werknemers.

Rekening houdende met de houding van MTL / Peel Ports, hun anti-vakbond reputatie en geschiedenis, de bijna onbeperkte middelen tot hun beschikking is het des te opmerkelijker dat ze uiteindelijk hebben toegestemd met de aanbevelingen van de arbeidsrechtbank.

De steun afkomstig van de lokale gemeenschappen Eastwall - Irishtown & Ringsend, politieke groeperingen, andere werknemers en vakbondsleden was cruciaal voor deze overwinning.

De rol van de ITF samen met de internationale solidariteit afkomstig uit Europa, Australië en de Verenigde Staten was een belangrijke factor in de totstandkoming van deze succesvolle uitkomst.

De werknemers uiten op hun website hun oprechte dank worden aan iedereen voor hun steun:
"WE COULDN'T HAVE DONE IT WITHOUT YOU!".

De voorbije 15 weken heeft ACV Transcom de stakers ondersteund met meerdere solidariteitsacties.

Gelukwensen en/of felicitaties kunnen gepost worden op de website van de MTL Dockers. De website vinden jullie hier .