vrijdag 26 maart 2010

Bestrating CHZ-kaai

De bestrating op de CHZ-PSA kaai te Zeebrugge laat te wensen over. Deze leidt tot onveilige situaties voor de Havenarbeiders in onze kusthaven. Putten tot 40 cm diep en spoorvorming leiden tot gevaarlijke situaties voor voornamelijk de Straddle-Carrier chauffeurs. Ook de markeerders tewerkgesteld langs het spoor ervaren serieuze hinder, tengevolge van stofwolken, tijdens het uitoefenen van hun taak.

ACV Transcom heeft reeds meerdere keren bij de bedrijfsleiding aangedrongen om deze problematiek asap aan te pakken. Tot op heden zonder bevredigend resultaat. Ondanks de volle inzet van de havenarbeiders om in dergelijke onveilige situaties toch nog een maximum aan capaciteit te draaien lijkt de leiding van PSA de betrokken partijen van het kastje naar de muur te sturen.

Ondertussen werd de voorbereidende grondlaag op 5 verschillende locaties uitgevoerd. Het aanbrengen van de definitieve toplaag wordt voorzien begin volgende week. Hopelijk eindigen deze plannen niet terug in een zoveelste uitstel?

Ondertussen raden wij iedereen tewerkgesteld op deze kaai aan extreem voorzichtig te zijn.
Wordt vervolgd.