woensdag 2 juni 2010

Nieuws vanaf de kantlijn: APM - Maersk

Recordlading voor "Ebba Mærsk"
De "Ebba Mærsk" is eind mei de haven van Tanger binnengevaren met 15.011 teu aan boord, volgens het Deense blad Ingeniøren. Dat bewijst dat de containerschepen van Mærsks E-klasse de grootste containerschepen ter wereld zijn.

Wilde staking APM Terminals Rotterdam
Een wilde staking die eergisteren uitbrak bij APM Terminals op de Maasvlakte in Rotterdam, legde ook gisteren nog de afhandeling van containers op de terminal lam. Aanleiding is het ontslag van een werknemer die een ongeval met materiële schade heeft veroorzaakt.

Na overleg tussen de directie en vakbonden is besloten een driekoppige commissie in te stellen die de toedracht van het ontslag gaat onderzoeken. De uitslag van dit onderzoek zal niet bindend zijn. De kraanmachinist en de directie wachten de uitslag af en zien daarom voorlopig af van juridische stappen.

De havenarbeiders van de containerterminal in Rotterdam zijn deze morgen om 1.30 uur weer aan het werk gegaan. Door de staking hebben twee zeeschepen de terminal gemeden. Het laden en lossen van de zeeschepen ligt inmiddels weer op schema.