dinsdag 28 september 2010

CREW EN DOCKERS-MEETINGS OP UECC, KESS en P&O

Deze morgen werden in Zeebrugge crew en dockers-meetings georganiseerd op twee UECC schepen, de AUTOSTAR en de ARABIAN BREEZE en een KESS schip, de SEINE HIGHWAY.



Samen met ITF inspector Christian Roos en een talrijke délégatie van ACV-Transcom en BTB werd de bemanning en havenarbeiders samengeroepen op de ramp van deze schepen.



De solidariteit onder bemanning en havenarbeiders werd nogmaals bevestigd. Het doel van deze internationale actieweek werd toegelicht. Bijkomend werd door de vakbonden opgeroepen elke overtreding van de wet op de havenarbeid af te keuren en dit bij de vakbonden te melden.



De havenarbeiders werden geïnformeerd over de internationale acties van de voorbije dagen in de ons omringende havens en de acties op andere kaaien in Zeebrugge.

Deze middag trok een délégatie van ACV Transcom samen met onze délégué Eric Inslegers naar de aanwerving om de havenarbeiders toe te lichten over de Ferry en Ro-Ro campagne.




Deze namiddag kwam P&O aan de beurt. In de refter werden pamfletten verspreid. De havenarbeiders van beide aangelegde schepen PRIDE OF YORK en NORSTREAM werden bijeengeroepen om hen over het doel van de acties te informeren. De problemen lashing en sociale dumping werden aangekaart bij de bemanning en de havenarbeiders. We verwachten binnenkort contacten vanuit het bedrijf en verwachten dat de eerder gestarte onderhandelingen worden verder gezet.

We houden jullie verder op de hoogte.