donderdag 11 november 2010

'Exceptioneel' resultaat voor Maersk:

Hogere vrachttarieven en een hogere olieprijs hebben A.P. Møller-Maersk in de eerste drie kwartalen een 'exceptioneel' resultaat opgeleverd. In de containervaart - Maersk Line en Safmarine - werd een verlies van 1,6 miljard dollar in 2009 omgezet in een winst van 2,3 miljard dollar. Bij de groep als geheel steeg de winst van 0.7 naar 4,2 miljard euro.

Maersk Line en Safmarine zagen in de eerste negen maanden van het jaar de vrachtprijzen met 34 stijgen en het volume met 7 procent. Ook werden de kosten per container omlaag gebracht.

Bij overslagbedrijf APM Terminals nam het volume toe met 3 procent, ondanks de sluiting van een aantal terminals. Het resultaat van 668 miljoen dollar (2009: 340 miljoen dollar) werd positief beïnvloed door de verkoop van een deelbelang in Sigma Enterprises, mede-eigenaar van de Yantian International Container Terminal in China.

Over heel 2010 verwacht A.P. Møller-Maersk nu een winst van 5 miljard dollar. In augustus dacht de Deense groep nog dat dit 4 miljard dollar zou zijn.

Dit staat in Nieuwsblad Transport.