maandag 10 januari 2011

Joris Kerkhofs is de nieuwe secretaris van de belangengroep Water in Antwerpen

Joris neemt, naast de binnenvaart en de koopvaardij, vanaf 1 december ook de haven van Antwerpen voor zijn rekening. Hij volgt Eddy Cerpentier op, die om gezondheidsredenen een stap opzij zet.

Met Joris wordt volop op ervaring gemikt. Hij is gepokt en gemazeld in de onderhandelingen die het vakbondswerk met zich meebrengt. Hij kent de partners, zowel langs werkgeverskant als langs vakbondszijde. Als gewezen vrijgestelde van het verbond Antwerpen en jarenlang lid van het Dagelijks Bestuur van het verbond kent hij het ACV door en door. Hij is eveneens één van de toponderhandelaars van het ACV-personeel.

Dus: ervaring op haar plaats. Het is ook een belangrijke stap in de verder opbouw van het vakbondswerk in Antwerpen, waar nu één secretaris alle sectoren coördineert. Elke belangrijke haven is nu op dezelfde wijze georganiseerd en de regionale bestuursinstanties onder leiding van hun secretarissen kunnen nu op de diverse domeinen autonoom opereren.

De algehele politieke richtlijnen van de belangengroep Water worden uitgestippeld in het Nationaal Vakbondscomité onder leiding van de Voorzitter en de Algemeen Sectorverantwoordelijke.