dinsdag 26 juli 2011

P&O Ferries verhoogt capaciteit in Zeebrugge

De Britse ferrymaatschappij P&O Ferries heeft de nieuwbouw ‘Bore Song’ gehuurd van de Finse rederij Bore Ltd.
De nieuwe freighter zal vanaf september ingezet worden tussen Zeebrugge en Teesport ter vervanging van de iets kleinere ‘Norstream’. De ‘Bore Song’ kan 2.863 lijnmeter vracht laden en kan dankzij een hoogte van 7,4 meter op het hoofddek ook veel containers meenemen, die twee hoog op mafi worden gestapeld.
De nieuwbouw heeft dankzij een beweegbaar dek ook een grote flexibiliteit wat de samenstelling van de lading betreft. P&O Ferries zegt een combinatie van ongeveer 250 vrachteenheden en een paar honderd auto's te kunnen inschepen.
Het inhuren van het nieuwe schip komt ook de dienst tussen Zeebrugge en Tilbury ten goede, want de ‘Norstream’ met een capaciteit van 2.520 lijnmeter zal daar de kleinere ‘Norqueen’ (2.100 lijnmeter) vervangen.
P&O Ferries kampt al een tijdje met een tekort aan capaciteit op deze Theemsroute. De komst van de ‘Norstream’ zal de Britse rederij toelaten om jaarlijks 10.000 vrachteenheden meer op deze verbinding te vervoeren.
De ‘Norstream’ zal samen met de ‘Norking’, een zusterschip van de ‘Norqueen’, de veerdienst tussen Zeebrugge en Tilbury verzorgen. De ‘Norqueen’ werd ook gehuurd van Bore en wordt door P&O Ferries aan de Finse rederij teruggeleverd.
Bron:www.nieuwsbladtransport.nl