woensdag 20 juli 2011

Uitkijkpost elke dag open

De uitkijkpost aan de voet van de P. Vandammesluis is vanaf 4 juli elke dag open voor het publiek. De post is toegankelijk van 10.00u tot 20.00u.
Met het permanente uitzichtpunt wil het Zeebrugse Havenbestuur verhelpen aan het soms ontoegankelijke en onzichtbare karakter van de haven.
Dit initiatief moet mens en haven dichter bij elkaar brengen. Een haven is immers fascinerend en biedt vaak unieke en verrassende uitzichten.
Uitkijkpost elke dag openBezoekers kunnen vanop het terras bovenop de uitkijkpost genieten van een uniek zicht. Het uitzichtpunt is immers gelegen op het scharnierpunt tussen de voor- en achterhaven. Mensen kunnen hier de cruiseschepen bewonderen of ze kunnen een gigantisch autoschip dat de P. Vandammesluis binnenvaart van dichtbij aanschouwen. De uitkijkpost biedt ook een mooi zicht op de uiteinden van de twee strekdammen die ongeveer 3,5 km in zee liggen.
Binnenin de uitkijkpost geeft een tentoonstellingsruimte de bezoeker tekst en uitleg over de havenomgeving.
Er zijn zitbanken en fietsrekken voorzien. De tentoonstellingsruimte op het gelijkvloers, met uitkijk op de voorhaven, is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Dit uitzichtpunt kadert binnen het project ‘Leefbare Haven Zeebrugge’, in coördinatie van de provincie, dat voorziet in flankerende maatregelen ten behoeve van de omgeving in en rond de zeehaven.
De totale kostprijs van de uitkijkpost bedroeg 180.000 euro. Dit werd gefinancierd door het Zeebrugse Havenbestuur en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling/EFRO.Bron : www.poz.be