maandag 3 augustus 2009

Bedienden Sea-Ro vandaag met deurwaarder naar werkgever


Elf bedienden van Sea-Ro Terminals hebben zich vanochtend met een deurwaarder aangeboden bij hun werkgever Sea-Ro Terminals en bij het bedrijf dat een deel van die activiteiten heeft overgenomen, Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL). Bij geen van de twee ondernemingen konden de bedienden aan de slag. Beide bedrijven worden vandaag door hen nog in gebreke gesteld.

"Het is een vreemde situatie", zegt Etienne Claes van de LBC-NVK. "Sea-Ro Terminals heeft zijn activiteiten op de Canadakaai in Zeebrugge sinds vandaag overgedragen aan WWL. Over de materiële zaken is er overleg gepleegd. Het personeel moet WWL er volgens Sea-Ro Terminals automatisch bijnemen. WWL betwist dat. Het gaat om elf bedienden."

Contractbreuk
De getroffen werknemers gaan nu de twee bedrijven in gebreke stellen wegens het niet verschaffen van werk. "Als ze niet binnen de drie dagen reageren, plegen ze contractbreuk. De bedienden zullen dan hun contract beëindigen en een ontslagvergoeding eisen. Ik vrees dat de afhandeling daarvan door een juridische procedure lang zal aanslepen", zegt Claes.

"Het gaat volgens onze berekening om een bedrag tussen 500.000 en 600.000 euro. Geen van beide bedrijven wil dat betalen. De arbeidsrechtbank zal moeten uitmaken bij wie van de twee het personeel nu is tewerkgesteld."