vrijdag 4 december 2009

ITF dockers delegatie maakt kennis met de leiding van PSA in Singapore.


Het bedrijf was vertegenwoordigd door mevrouw Caroline Lim, ceo HRM World en lid van de Raad van Bestuur PSA International. ACV transcom was vertegenwoordigd door Michel Claes, Algemeen sectorverantwoordelijke water en coördinator van de containerbehandeling.

De bijeenkomst stond in het teken van de GNT networking die de vakbonden van de verschillende landen in PSA dichter bij elkaar moet brengen. We namen kennis van de krachtlijnen die het bedrijf in de toekomst wil uitzetten en de vakbonden namen hun standpunten in. Belangrijk is de boodschap van een transparante communicatie en samenwerking tussen bedrijf en vakbonden, met respect voor de locale structuren. PSA voelt zich niet geroepen om eenzijdig haar wil op te dringen.

Caroline Lim stelde een samenwerkingsmodel voor tussen werknemers en bedrijf , gekend onder de naam “FISH”. Daarin wordt onderstreept dat de werknemer zich goed in zijn vel moet voelen om goede prestaties af te leveren. Een aantal van deze “tools” werden in een presentatie uit de doeken gedaan.

Met een bezoek aan de nieuwste terminal, de opleidingsafdeling, het planbord en controlekamer werd de eerste ronde afgerond. Nu kan het belangrijke werk van samenwerking en vakbondsplanning beginnen. Graag Uw mening hierover.

De GNT werking is eveneens van toepassing op
DP World, APM en Hutchinson-Whoampoa