maandag 28 juni 2010

Fruitoverslagbedrijf Seabrex Rotterdam failliet

De circa 150 personeelsleden van het fruitoverslagbedrijf in de Rotterdamse haven hebben dit vorige week te horen gekregen.

SeabrexSeabrex werd in 2009 overgenomen door Belgian New Fruit Wharf (BNFW) van Ebrex en Kloosterboer. Onlangs werd bekend dat BNFW, onderdeel van Sea-Invest, later nog een 'naheffing' van 400.000 euro moest overmaken aan de curatoren van Ebrex.

Er is een grote kans dat Seabrex een doorstart krijgt. Dat zegt de curator Jeroen Princen van het Rotterdamse fruitoverslagbedrijf. De huidige aandeelhouder Belgian New Fruit Wharf (BNFW), die zelf het faillissement van Seabrex had aangevraagd, is daarbij een van de twee kandidaten.

Op dit moment vinden onderhandelingen plaats tussen BNFW en de curator, bevestigt Johan Claes, directeur-generaal van de fruitdivisie van Sea-Invest, het moederbedrijf van BNFW. Mochten die op niets uitlopen, dan zoekt BNFW naar andere mogelijkheden om actief te blijven in de fruitoverslag in Rotterdam, aldus Claes.

Kloosterboer was tot 2009 mede-aandeelhouder van Seabrex. Het overslagbedrijf werd vorig jaar in zijn geheel overgenomen door BNFW net voordat de andere aandeelhouder, Ebrex, failliet ging.