vrijdag 9 maart 2012

Auckland Wharfies afgedankt !


Het ziet er niet goed uit daar in Nieuw Zeeland voor onze collega's. De plannen om de 300 gesyndiceerde dokwerkers in Auckland af te danken zijn bevestigd. Iedereen die de voorwaarden van het bedrijf weigert, stampen ze buiten. Die dokwerkers die de haven van Auckland hebben gemaakt tot wat ze vandaag is. In Vlaamse termen: ze hebben hun C4 gekregen.

In een persmededeling gisteren hebben de havenbazen geboft met de 2200 containers die ze vorige week hebben behandeld. Ondanks de staking. En bedanken ze nog eens fijntjes hun trouwe klanten die ondanks de staking toch nog hun boten brengen.

Dokwerkers in een andere Nieuw Zeelandse haven die weigerden een schip te behandelen die eerder in Auckland door "ratten" werd behandeld, zijn nu door de rechtbank verplicht alsnog het schip te behandelen.


Vorige week nog voerden dokkers van ACV Transcom in Antwerpen en Zeebrugge een korte solidariteitsactie voor de Auckland Wharfies.

Lees het artikel over de Auckland Wharfies in onze nieuwste Transcom Info op blz 11 en word dan even stil bij dit filmpje dat het verhaal vertelt van de families die achter de dokkers staan. Er is ook een mogelijkheid om de online petitie te tekenen.



Vandaag in "down under", waar morgen ? Meer info op onderstaande linken:
www.saveourport.com
en
Fighting for a Fair Deal, we support Auckland Wharfies