donderdag 15 maart 2012

Maersk stuurt AE9-dienst naar Fuzhou

De Deense rederij Maersk Line heeft begin deze maand de Chinese haven Fuzhou opgenomen in het vaarschema van zijn AE9-dienst tussen Noord-Europa en het Verre Oosten.
De AE9 is de eerste dienst uit Europa die deze haven in Zuid-Oost China rechtstreeks zal aanlopen. Vorig jaar behandelde de Fuzhou International Container Terminal 754.000 teu (+16,6%). De haven wordt al langer aangelopen door diensten op de trans-Pacific en ontvangt ook heel wat intra-Aziatische lijndiensten. Maersk behandelde er vorig jaar 132.000 teu.
De Deense rederij zet negen schepen in zijn AE9-dienst in. Het gaat om acht eenheden van 7.250 tot 7.471 teu en de iets kleinere ‘Maersk Kushiro’ van 6.478 teu. In Noord-Europa lopen zij achtereenvolgens Rotterdam, Bremerhaven, Felixstowe en Zeebrugge aan.

Vanuit die Belgische kusthaven gaat het via Algeciras en Tanger naar Xiamen en Ningbo. Daar begint dan de westbound rotatie die via Shanghai, Fuzhou, Yantian en Tanjung Pelepas terug naar Rotterdam leidt.Bron : www.nieuwsbladtransport.nl