dinsdag 29 juni 2010

Dank aan alle Zeebrugse havenarbeiders met pensioen of in VA

Vrijdag 18 juni greep de viering plaats van de gewezen havenarbeiders die onlangs in pensioen of in VA gingen. De gewezen havenarbeiders en hun partner werden op deze mooie dag in de bloemetjes gezet.

Een dankwoord werd gericht aan alle havenarbeiders die zich jarenlang hebben ingezet voor de Zeebrugse Haven.
De aandacht ging ook naar de partners van de havenarbeiders, die tijdens deze loopbaan, steeds aan hun zijde stonden.

Als blijk van erkenning was er ook een vertegenwoordiging vanuit de MBZ, nml. Voorzitter Joachim Coens en een vertegenwoordiging uit verschillende stouwersbedrijven.



















Ook ACV Transcom wil alle havenarbeiders bedanken voor hun jarenlange inzet en wensen hen nog een mooie toekomst.

maandag 28 juni 2010

Nieuws vanaf de kantlijn: TEF Oostende

De ropax "Oleander", die tot nu toe door de rederij Trans Europa Ferries wordt ingezet tussen Oostende en Ramsgate, is uit de dienst genomen. Zij werd voor de zomerperiode uitgecharterd aan het Spaanse Commarit, dat het schip zal inzetten in de Middenlandse Zee op de verbinding Algeciras-Tanger.

Volgens sommige bronnen zou Commarit nog een tweede schip willen charteren, de "Eurovoyager" (ex Prins Albert).

LD Lines en TEF zouden onderhandelen over het charteren van verschillende eenheden van P&O Ferries.

(gebaseerd op De Lloyd)

Piekdrukte en containertekorten drijven tarieven lijndiensten Azië-Europa op

De tarieven die de grote containerrederijen op hun intercontinentale lijndiensten rekenen gaan in juli verder omhoog. Diverse rederijen, waaronder Maersk Line, voeren dan seizoenstoeslagen in voor het containervervoer van Azië naar Europa. Maersk Line rekent vanaf 15 juli een toeslag van 750 dollar teu voor het vervoer van een teu van Azië naar Noord-Europa.

Vervoer van een teu wordt 1000 dollar duurder en een high-cube teu 1200 dollar. De tarieven van Europa naar Azië stijgen niet. Op de trans-Atlantische routes tussen Amerika en Europa gaan de reguliere tarieven 1 juli met 400 dollar per teu en met 500 dollar per feu omhoog in beide richtingen.

Lees verder op Schuttevaer

Rentree Chinese Landwind mogelijk via Zeebrugge

Volgens invoerder LWMC Europe van het Chinese automerk Landwind zullen vanaf september, afhankelijk van de volumes en afspraken, auto's vanuit China via Zeebrugge of Amsterdam aan land gezet worden. Een definitieve beslissing zou over enkele weken worden genomen.

(bron: De Lloyd)

ACV Transcom solidair met bemanning FOC schip

De Washington Trader, een bulkcarrier met Japanse eigenaars varende onder Filippijnse vlag, meerde vorige week aan in de haven van Gent. Het schip kwam van Australië. Daar werd het door onze vrienden van de Maritieme Vakbond in Australië (MUA) bezocht. Die stelden vast dat de geldende arbeidsvoorwaarden aan boord ver beneden de ITF normen voor dergelijke schepen lagen. ITF Inspecteur Christian Roos bezocht het schip op maandag 14 juni. Hij stelde vast dat, ondanks de talrijke schriftelijke adviezen van ITF Australië, de MUA en hemzelf het bedrijf nog geen stappen had ondernomen om een ITF goedgekeurde CAO af te sluiten voor het schip.

2,41 Euro per uur voor een matroos, goedgekeurd door gele vakbond
Tijdens de ITF bezoeken werd vastgesteld dat de bemanning tewerkgesteld is onder voorwaarden en condities afgesloten met ISLA in de Filippijnen. ISLA is bij ons gekend als een “gele vakbond” (= niet onafhankelijk, want meestal door de werkgever zelf opgericht) en is niet aangesloten, zoals ACV Transcom, bij de ITF.

ACV Transcom adviseerde en nodigde de rederij uit om aan tafel te zitten om onderhandelingen over het afsluiten van een ITF goedgekeurde CAO op te starten. Het bedrijf reageerde niet op onze adviezen en liet zelfs derde partijen onze communicaties beantwoorden.

Succesvolle actie
Op woensdag 16 juni werd het schip opnieuw bezocht. Deze keer door Marc Soens, secretaris haven Gent, en werknemersafgevaardigde Marc Vanderstuyft samen met Christian Roos. De kapitein van het schip had voor de drie geen nieuwe informatie. De kapitein kreeg te horen dat een solidariteitsactie onmiddellijk zou worden opgestart door de op het schip tewerkgestelde havenarbeiders en ondersteund door ACV Transcom. Amper na 40 minuten actie contacteerde de rederij ons. Onderhandelingen werden opgestart en er werd overeengekomen dat een ITF goedgekeurde CAO zal worden afgesloten met de Filippijnse Zeelieden Vakbond (PSU). Deze overeenkomst werd per fax bekrachtigd waarna de actie werd opgegeven. ACV Transcom kreeg felicitaties van Australië en Japan voor een goede georganiseerde en gecoördineerde actie.


Op de foto Marc Soens en Marc Vanderstuyft samen met de bemanning van de Wahington Trader.

Fruitoverslagbedrijf Seabrex Rotterdam failliet

De circa 150 personeelsleden van het fruitoverslagbedrijf in de Rotterdamse haven hebben dit vorige week te horen gekregen.

SeabrexSeabrex werd in 2009 overgenomen door Belgian New Fruit Wharf (BNFW) van Ebrex en Kloosterboer. Onlangs werd bekend dat BNFW, onderdeel van Sea-Invest, later nog een 'naheffing' van 400.000 euro moest overmaken aan de curatoren van Ebrex.

Er is een grote kans dat Seabrex een doorstart krijgt. Dat zegt de curator Jeroen Princen van het Rotterdamse fruitoverslagbedrijf. De huidige aandeelhouder Belgian New Fruit Wharf (BNFW), die zelf het faillissement van Seabrex had aangevraagd, is daarbij een van de twee kandidaten.

Op dit moment vinden onderhandelingen plaats tussen BNFW en de curator, bevestigt Johan Claes, directeur-generaal van de fruitdivisie van Sea-Invest, het moederbedrijf van BNFW. Mochten die op niets uitlopen, dan zoekt BNFW naar andere mogelijkheden om actief te blijven in de fruitoverslag in Rotterdam, aldus Claes.

Kloosterboer was tot 2009 mede-aandeelhouder van Seabrex. Het overslagbedrijf werd vorig jaar in zijn geheel overgenomen door BNFW net voordat de andere aandeelhouder, Ebrex, failliet ging.

Nieuws vanaf de kantlijn: Werken aan Pierre Vandamme Sluis

De onderhoudswerken aan de brug 4 van de Pierre Vandammesluis in Zeebrugge zullen niet klaar zijn tegen 1juli zoals verwacht. De werken zullen pas beëindigd kunnen worden tegen 12augustus. De komende weken wordt dus verkeershinder verwacht, zowel voor het autoverkeer als voor de trams.

'Deze zomer wordt het verkeersinfarct hier compleet', zegt Guy Depauw van belangenvereniging Apzi. 'Er was ons ten stelligste beloofd dat op 30juni alles klaar zou zijn maar opnieuw duiken er problemen op. Blijkbaar vlotten de werken moeilijk omdat de brug vaak opengezet moet worden voor het scheepvaartverkeer. Maar dat wist iedereen toch al lang op voorhand?'

Het resultaat is dat al het verkeer maar over drie in plaats van vier bruggen kan. Als de bruggen aan de andere kant van de sluis dan nog opengaan, is er maar één brug meer beschikbaar, en dan is het verkeersinfarct compleet.

'De haven van Zeebrugge doet het schitterend, dus het havenverkeer is de laatste maanden weer enorm toegenomen. Ik heb bedrijven die mij contacteren dat hun werknemers meer dan een uur moeten rijden over de drie kilometer tussen de Minerva-rotonde en de voorhaven', zegt Depauw. 'Als je rekent op 50euro personeelskosten per uur per vrachtwagen of auto, dan kom je al snel uit bij honderdduizenden euro's verlies voor de havenbedrijven door de bruggenmiserie.

Ook het probleem dat toeristen vaak niet weten dat ze naar de andere sluisbrug kunnen doorrijden als de één openstaat, raakt voorlopig niet opgelost. 'Veel toeristen vinden het prachtig om voor een open brug te staan, want dan kunnen ze de schepen bekijken die de haven binnenvaren, maar zo doen ze wel al het andere verkeer stroppen. 'We vragen al vier jaar om een bord dat automobilisten duidelijk maakt of dwingt om door te rijden naar de andere kant van de sluis.'

(gebaseerd op Het Nieuwsblad)

maandag 21 juni 2010

Mærsk bindt strijd aan met nakende containertekorten

Nu het piekseizoen voor de containerindustrie nadert en de vraag naar containervaart plots opnieuw sterk in de lift zit, verwacht rederij Mærsk Line een ongezien tekort aan lege containers, dat tot in het derde kwartaal van dit jaar kan aanslepen. Dit schrijft De Lloyd.

Om die tendens tegen te gaan, heeft Mærsk grote orders geplaatst en een reeks leasecontracten afgesloten voor nieuwe containers. Ook opgelegde containerschepen worden opnieuw in de vaart genomen om lege containers te vervoeren naar het oosten, waar de tekorten het sterkst voelbaar zijn. Verder besloot Mærsk zijn tarieven op de Far East - Europe-trades tijdens het piekseizoen te verhogen om de bijkomende kosten die met deze maatregelen gepaard gaan, op te vangen.

P&O Ferries dient klacht in over privatisering Dover

P&O Ferries heeft bij het Britse ministerie van transport een officiële klacht ingediend tegen de Port of Dover over de voorgenomen privatisering van de haven van die stad. De rederij en haar collega's SeaFrance en Norfolkline vrezen dat de plannen kunnen leiden tot een forse verhoging van de haventarieven en daarmee van de prijzen die ze zelf hun klanten rekenen.

Norfolkline denkt er inmiddels over het havenbestuur wegens haar prijsbeleid aan te klagen bij de Europese Commissie.

De Port of Dover wordt al meer dan vierhonderd jaar beheerd door een stichting. Het havenbestuur wil nu echter nieuw privaat kapitaal binnenhalen om de geplande uitbreiding te kunnen financieren. De veerrederijen verzetten zich fel tegen die privatisering van een bedrijf dat volgens hen een monopolie bezit en daardoor straks met de tarieven zou kunnen doen wat het wil. Na een eerdere felle woordenwisseling in de pers zitten de partijen al weken rond de tafel maar dat overleg is op niets uitgelopen. 'We hebben gewoon onze tijd verspild,' zegt een woordvoerder van P&O Ferries.

bron: NT

Nieuwe terminal in haven Felixstowe nadert voltooiing

Met de installatie van drie gigantische gantry kranen nadert de nieuwe Felixstowe South diepzeeterminal in deze grootste containerhaven van Groot-Brittannië zijn voltooiing. De kranen, geleverd door Zhenhua Port Machinery Company in Shanghai, zijn geschikt voor de toekomstige generatie containerschepen en kunnen elk twee containers met een totaal-gewicht van 70 ton tegelijkertijd ophijsen.

Stukwerkers wil Gentse terminal

De Gentse verlader voert gesprekken met Euroports over de overname van de Ghent Container Terminal (GGT). De huidige eigenaren van Euroports vinden dat de terminal niet meer past binnen het profiel van de groep.

De binnenvaartterminal is in handen gelegd van Marcel Genadry, de gewezen bestuurder van Manuport, dat de voorloper is van Euroports. De huidige aandeelhouders van GGT zijn Prime Infrastrucure, Antin Infrastructure Partners en Arcus European Infrastructure Fund.

GGT is mede opgezet om de Gentse haven om te vormen van een industriële naar een commerciële haven. Manuport beschouwde de terminal vooral als de spil van containertrafieken in de Europese binnenvaart en het zeetransport.

bron: NT

"Plannen voor wegontsluiting Zeebrugge klaar"

"De plannen voor een betere ontsluiting van de Zeebrugse haven via de weg worden steeds concreter", aldus Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) bij de voorstelling van de A11.
De A11 is een stuk autoweg van 12 kilometer die de E34/N49 Knokke-Antwerpen moet aansluiten op de N31 (Brugge-Zeebrugge). Voor de aanleg van de snelweg, met respect voor de omgeving, is 344 miljoen euro voorzien. Tegen 2016 moet het project afgrond zijn.

DFDS krijgt groen licht voor overname Norfolkline

De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor de overname van Norfolkline door DFDS. Brussel ziet geen marktverstorende effecten van de in december aangekondigde acquisitie. Het samengevoegde bedrijf zal worden onderverdeeld in twee divisies: scheepvaart en logistiek. De fusie levert een kostenbesparing van 180 tot 220 miljoen Deense kroon (22 tot 27 miljoen euro), aldus DFDS.

donderdag 17 juni 2010

ACV Transcom Antwerpen: ACTIE IN VERBAND MET DOSSIER MARKAGE

“Nec spe, nec metu” (zonder hoop, zonder vrees)

Sedert juni van verleden jaar is ACV Transcom Haven Antwerpen bezig om de markage in de haven op de kaart te zetten. Of beter te restaureren. Ze staat sinds lang op de kaart, doch de letters zijn afgebleekt door jaren onbeschermd in een donker hoekje te liggen. We hebben het over de markage op de containerterminals.

ACV Transcom stelde een dossier markage samen. Eind augustus 2009 legde ze dit voor aan de leden. Na instemming van deze hebben we aan PSA gevraagd via welk kanaal dit best werd aangekaart met het bedrijf. De afspraak was dit te doen via de syndicale delegatie in het bedrijf. Op deze wijze kregen vakbonden en PSA de kans een open debat te voeren over de taken die in loop der jaren werden overgeheveld van de assistent en chef markeerders naar operationele bediendekaders. Het voorstel werd overgemaakt aan zowel de vrienden van ABVV als ACLVB.

In december lichten de ACV vertegenwoordigers hun standpunt toe op de bijeenkomst van de syndicale delegatie. Er werd akte van genomen door alle partijen. Afspraak op de volgende syndicale delegatie. Intussen nodigde ACV haar markeerders uit op een tweede ledenbijeenkomst. Stand van zaken werd meegedeeld. ACV was positief gestemd en geloofde in het overleg met PSA.

Verkeerd. De volgende vergadering van de syndicale delegatie was de houding van de directie koel en afstandelijk en verwezen ze ten onrechte de zaak naar “het sectorieel overleg”. Pogingen om het schip vlot te trekken liepen vast. ACV moest duidelijk maken aan het bedrijf dat alle vakbonden achter deze vraag staan.

Laat ons duidelijk zijn. De procedure werd afgesproken met het bedrijf. Namelijk in de syndicale delegatie moest het dossier een kans krijgen. Niemand van de andere vakbonden heeft ons tegengesproken. Tijdens de vergadering van de syndicale delegatie werd gisteren opnieuw de vraag van ACV Transcom beleefd afgewimpeld, nu met de opmerking dat het sociaal akkoord met de bedienden een oplossing over de markage in de weg stond.

Daarop heeft ACV bewust de havenarbeiders geïnformeerd, deze keer niet op een zondagmorgen maar op de werkvloer. Met de gekende gevolgen van verwarring en tijdsverlies.

woensdag 16 juni 2010

Wilhelm Wilhelmsen meldt succesvolle beursuitgifte

De Noorse rederij Wilhelm Wilhelmsen, vooral actief in maritiem vervoer en logistieke diensten voor de autosector en rorovracht, meldt dat het met succes zestig miljoen aandelen heeft uitgegeven aan een tarief van 24,2 NOK. Aan die prijs kan de marktwaarde van de groep worden geschat op 5,32 miljard NOK.
Klik hier om verder te lezen (De Lloyd)

Nieuws vanaf de kantlijn: Containersector


Evergreen bestelt 10 schepen in Zuid-Korea

Zoals verwacht heeft Evergreen een eerste bestelling van 10 schepen met een capaciteit van 8.000 teu geplaatst bij een Koreaanse werf. Het denkt eraan snel 12 zusterschepen te bestellen op een werf in Taiwan, gebruik makend van de lage bouwkostprijs.

China kampt met containertekort
De Chinese containeroverslag heeft in de maand mei een nieuw recordniveau bereikt. Er werd 12,44 miljoen teu behandeld, wat 16,6% meer is dan in mei 2008, voor het uitbreken van de economische crisis. De sterke groei van de Chinese uitvoer heeft in sommige regio's tot een nijpend tekort aan lege containers geleid.

Zes Chinese havens konden vorige maand een nieuw maandrecord vestigen. Vooral de enorme groei van Ningbo (+ 52,3 procent) valt op. Net als in april behandelde Shanghai in mei meer containers dan Singapore, waardoor de kans stijgt dat de Chinese haven dit jaar de grootste containerhaven ter wereld wordt.

Le Havre behandelt weldra ULCS-schepen
Vanaf juli schakelt de Terminal de France in Le Havre, een van de nieuwe terminals van het "Port 2000"-project, een versnelling hoger. Dankzij de nieuwe gecombineerde FAL 5-loop van CMA CGM/Maersk Line zal deze terminal wekelijks een ULCS van 13.000 à 13.800 teu behandelen.

CMA CGM stopt twee diensten op Azië
De start van een nieuwe FAL5-dienst tussen Noord-Europa en het Verre Oosten in samenwerking met de Deense partner Maersk Line, zorgt voor een aantal aanpassingen van andere Verre Oostendiensten bij CMA CGM.

De eerste afvaart van de FAL5 (of AE8 voor Maersk) zal op 3 juli uit Ningbo verzorgd worden met de 9.415 teu grote CMA CGM Fidelio. Dat is een van de drie schepen die de Franse rederij uit de FAL2 terugtrekt om de capaciteitsverhoging als gevolg van de start van de nieuwe dienst, deels te compenseren.

CMA CGM staakt ook de FAL7- en FAL9-diensten, die gebaseerd zijn op slotcharters op de AE7 en AE9 van de Deense partner. Het schip dat de Fransen in Maersks AE7-dienst inzetten, de CMA CGM Christophe Colomb van 13.830 teu, verhuist naar de nieuwe FAL5.
Dit schrijft Nieuwsblad Transport.

Toyota Motor Europe stelt auto ter beschikking van havenopleiding

Op maandag 14 juni heeft Toyota Motor Europe (TME) een personenwagen geschonken aan het Compensatiefonds voor Bestaanszekerheid voor de haven Zeebrugge-Brugge. Met het oog op een verdere professionalisering van de beroepsopleidingen voor havenarbeiders zal deze wagen, een Yaris model, intensief gebruikt worden bij de cursus ‘Autobehandeling’ en ‘Stouwbreker-zetter’.
Lees hier verder (APZI)

Oostende heroriënteert roroterminal op energietrafiek

De havendirectie van Oostende heeft een memorandum ondertekend met vier ondernemingen die actief zijn in de productie van windmolens. De vier partners zullen een tiental hectare op de roroterminal in de voorhaven innemen. Ze zullen er offshore-trafieken (roro en lolo) genereren. De rest van de site wordt voorbehouden aan een mogelijke heropstart van zuivere vrachtrorotrafieken.

bron: De LLoyd

donderdag 10 juni 2010

Teesport verwerkt 70 procent meer containers

De Noord-Engelse haven Teesport heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 58.700 teu's verwerkt, dat is bijna 70 procent meer dan een jaar eerder. Havenbeheerder PD Ports verwacht over het hele jaar een groei van zeker 40 procent te kunnen boeken.

Teesport heeft een groot deel van de groei te danken aan een reeks nieuwe import- en distributiecentra van grote Britse supermarkten op een bedrijventerrein direct naast de haven. Door hun goederen in het noorden van Engeland binnen te brengen, kunnen ze lange ritten per vrachtwagen door het drukke zuiden van het land.

Teesport wordt vanuit Zeebrugge aangelopen via ro-ro- en containerlijnen.

(gebaseerd op NT)

Van Oord verliest van 'goedkope' Belgen

De directie van het Panamakanaal heeft het Belgische bedrijf Dredging International de opdracht gegund. Dredging International vroeg verreweg de laagste prijs voor het werk: 40 miljoen dollar. Jan De Nul wilde de klus klaren voor 57,9 miljoen dollar. Het Nederlandse bedrijf Van Oord, momenteel aan het werk in Zeebrugge met het windmolenproject,prijsde zichzelf uit de markt door met het allerhoogste bod te komen: 98 miljoen dollar.

(gebaseerd op NT)

Nieuws vanaf de kantlijn: Nieuwe ropax voor P&O Ferries

Op de scheepswerf STX Europe in het Finse Rauma werd deze week de nieuwe ropaxferry Spirit of Britain uitgedokt en de kiel gelegd voor het zusterschip Spirit of France. Beide veerboten zijn bestemd voor de route Calais-Dover.

Met een capaciteit van 1.750 passagiers en 3.746 lijnmeter (goed voor 195 auto's en 180 vrachtwagens) worden ze de grootste ferry's op het Kanaal.

De Spirit of Britain wordt in december opgeleverd en komt in principe op 21 januari 2011 in dienst. Het zusterschip zal in september 2011 op de korte Kanaalroute actief worden. Aan de order hangt een prijskaartje van 360 miljoen euro.

(gebaseerd op NT)

"APL Zeebrugge"

APL heeft twee gloednieuwe schepen van 8.500 teu gehuurd die voor MISC Berhad bestemd waren maar de Maleisische rederij niet nodig heeft. Het zijn nu de grootste schepen uit de vloot van APL. De eerste is als "APL Zeebrugge" aan de maidentrip begonnen.

De "APL Zeebrugge" wordt op 10 juli voor de eerste keer bij APM Terminals in Zeebrugge verwacht. De rederij plant een aantal festiviteiten om de ontvangst van het recordschip op gepaste wijze te vieren.

bron: De Lloyd

woensdag 9 juni 2010

Dockers & Seafarers op Facebook




















PORTS PACKAGE III langs de achterdeur!
Klik hier om naar de Facebook pagina te gaan.
Klik hier om aan te sluiten bij de groep Dockers&Seafarers op Facebook

80 hectare weideland in Zeebrugse haven

In de achterhaven van Zeebrugge wordt 80 hectare grond ingericht als een groot stuk zilt grasland. Dat moet het verlies van natuur door de uitbouw van de haven compenseren. ‘En zo kunnen wij ook verder met de havenuitbreiding in andere gebieden', zegt havenvoorzitter Joachim Coens.

Het gebied rond het legendarische en sinds juni vorig jaar gesloten volkscafé Den Overzet in de Zeebrugse achterhaven wordt de komende jaren een groot zilt grasland. In die achterhaven liggen gigantische stukken grond die al jaren geleden onteigend werden, maar die nog onontgonnen terrein zijn voor de haven-uitbreiding. Een deel ervan wordt nu natuurcompensatie.

‘In de Dudzeelse Polder gaan we 80 hectare zilte grasweiden creëren', zegt projectcoördinator Wim Pauwels. ‘We zullen 45.000 kubieke meter grond afgraven, zodat hier planten kunnen groeien. De streek moet ook een broedgebied worden voor vogels. De aanleg van de weiden is een compensatie voor het feit dat er door de uitbreiding van de haven ook veel natuur verloren gaat.'

Moeizaam proces

In totaal moet er 360 hectare grond worden gecompenseerd. Sinds 2005 bestaat daar al een overeenkomst over, onder meer met het havenbestuur en de Vlaamse overheid, maar de zoektocht verloopt moeizaam. ‘We zitten aan 140 hectare', zegt Pauwels. ‘Het is niet zo eenvoudig om die grond aan te kopen, en vaak gaat het om grond die geruild wordt met landbouwers, en dat neemt ook veel tijd in beslag.'

De natuurinrichtingswerken in de Zeebrugse achterhaven kosten zo'n 400.000 euro. Het gebied zal niet toegankelijk zijn om te wandelen of te fietsen, omdat het in havengebied ligt. De boerderijen die in het gebied liggen, mogen er wel blijven.

‘Met de haven zelf investeren wij ongeveer 1,75 miljoen euro in natuurcompensaties', zegt havenvoorzitter Joachim Coens. ‘Met de grond die afgegraven wordt in de Dudzeelse polder, wordt een 7 meter hoge berm aangelegd die het noordelijke deel van de achterhaven zal afscheiden van de polder.'

De compensaties moeten het voor de haven ook wat makkelijker maken om elders uit te breiden. ‘Bijvoorbeeld net ten noorden van de Dudzeelse polder', zegt Coens. ‘Ook op de Maritiem-Logistieke Zone, waar nu alleen het koffiebedrijf Efico gevestigd is, komen er op termijn meerdere bedrijven. Langs het Boudewijnkanaal kunnen we een nieuwe kaaimuur aanleggen, zodat er in de toekomst schepen zullen kunnen aanmeren. Het is belangrijk dat we de groei van Zeebrugge niet hypothekeren, want de haven biedt, rechtstreeks en onrechtstreeks, toch werk aan 28.000 mensen.'

bron: APZI

Nieuws vanaf de kantlijn: lijnvaart later dit jaar weer in de problemen?

Marktanalisten als Drewry en SeaAxis denken dat rederijen later dit jaar opnieuw in de problemen komen, ondanks het herstel van containervolumes in de eerste helft van 2010. Niet een sterk terugvallend ladingaanbod is dan de oorzaak, maar het in de vaart brengen van een surplus aan capaciteit. Zeker in 2011 gaat overcapaciteit de lijnvaart parten spelen en komen de tarieven onder druk te staan.

De Vlaamse geleerde Gustaaf De Monie ziet het probleem van de overcapaciteit in scheepsruimte dit decennium toenemen. ´Het huidige orderboek veronderstelt een groei in het aanbod van 15 procent per jaar gedurende tien jaar. Het is nog maar één keer voorgekomen / in 2004 / dat 15 procent werd gehaald.´

De minder goede vooruitzichten voor de rederijen zijn slecht nieuws voor de containerstuwadoors. Ook de terminal operators zullen niet aan druk op de tarieven ontkomen. Mogelijk staan zij vanaf 2015 weer wat sterker, als de overslagcapaciteit door de aanhoudende volumegroei opnieuw krap begint te worden, verwacht Neil Davidson van Drewry.

bron: NT

Nieuws vanaf de kantlijn: Verkoop Hapag-Lloyd weer op tafel

Omdat Hapag-Lloyd in het eerste kwartaal weer winst heeft geboekt en het tweede kwartaal zich nog beter aankondigt voor de Duitse groep, gaan bij aandeelhouders TUI en de stadsstaat Hamburg stemmen op om de rederij naar de beurs te brengen.

Nieuws vanaf de kantlijn: lijnvaartvolumes blijven stijgen

De goede trafiekresultaten die de oost-westtrades boekten in het eerste kwartaal zetten zich door, zo wijzen de aprilstatistieken uit van de ELAA. Maar over het diuurzaam karakter van het tariefherstel bestaan gemengde signalen, vooral op de routes tussen Azië en Europa. Dit meldt De Lloyd.

Lijk Noordelijk insteekdok

Het lijk dat afgelopen weekend in het water van de achterhaven van Zeebrugge werd gevonden, is dat van een 45-jarige man uit Antwerpen. Dat zegt het parket van Brugge. De man was al een tweetal weken als vermist opgegeven. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Het parket van Brugge laat woensdag een autopsie uitvoeren. Het lijk werd opgemerkt door de bemanning van een schip dat aan de kaai lag. De man lag toen waarschijnlijk al een tijdje in het water.

Nieuws vanaf de kantlijn: Marco Polo

De projectoproep van het Europese steunfonds voor duurzaam vervoer Marco Polo heeft dit jaar 101 voorstellen opgeleverd. Fors meer dan de 70 kandidaturen van vorig jaar en goed voor een absoluut record. De marktpartijen die nu naar de vetpotten van het fonds lonken, vragen samen 235 mln EUR steun. Dit terwijl het jaarbudget 64 mln EUR bedraagt. Dit schrijft De Lloyd.

Marco Polo is onder meer in het leven geroepen om vracht over te hevelen van de weg naar meer duurzame modi. Projectvoorstellen die deze ambitie nastreven, komen ook het meest voor onder de kandidaturen van 2010. Binnen die groep zetten opnieuw spoorprojecten de toon, met de helft van de projecten.

donderdag 3 juni 2010

Werken Alfred Ronsestraat

Vanaf 17 mei 2010 worden werken uitgevoerd aan de Alfred Ronsestraat.

1. Werken Alfred Ronsestraat t.h.v. Minervarotonde. Tot 30 september 2010.
Aard van de werken: heien van damplanken voor de aanleg van een fietspad

Verkeersmaatregelen
Langs de Alfred Ronsestraat t.h.v. Minervarotonde wordt een rijstrook rijrichting Minervarotonde voor 300m ingenomen. Het verkeer wordt in dubbele rijrichting op het resterend weggedeelte geleid. Een rijstrook in elke richting, elk 3,5m breed.

2. Werken Alfred Ronsestraat tussen de spooroverweg en de Barlenhuisstraat. Tot 30 juli 2010.
Aard van de werken: aanleggen omleidingsweg n.a.v. opbraak rijbaan Alfred Ronsestraat

Verkeersmaatregelen
De Alfred Ronsestraat wordt opgebroken vanaf de spoorwegovergang tot de Barlenhuisstraat. Er wordt een omleidingsweg aangelegd in de zijberm. Het verkeer in beide richtingen blijft mogelijk.

bron

Steder neemt inklaring schepen Cobelfret over

De Nederlandse Steder Group neemt activiteiten van het Belgische Cobelfret over. Het gaat om het inklaren van schepen uit de wilde vaart in de havens van Antwerpen en Gent. Zes werknemers maken de overstap van Cobelfret naar Steder.

Nieuws vanaf de kantlijn: APM - Maersk

Maersk blijft grootste containerrederij
Maersk is de grootste containerrederij gebleven. De huidige capaciteit van Maersk is 2,045 miljoen teu. Ten opzichte van mei 2009 is de capaciteit hetzelfde gebleven. Het orderboek is gevuld met 403.447 teu.

MSC staat wederom op de tweede plaats. De capaciteit nam sinds vorig jaar toe met 7% en bedraagt 1,631 miljoen teu. CMA CGM is derde met 1,087 miljoen teu (+12%), terwijl APL vierde is met 579.905 teu en Evergreen 11% inleverde en uitkomt op 554.292 teu. Ondanks de crisis in de lijnvaart hebben rederijen grootse ambities. Het Chileense CSAV had vorig jaar ernstige geldproblemen en kon geen werk vinden voor een reeks schepen met een capaciteit van 6.500 teu.

Maersk Line reserveert ruimte voor dringende lading
De Deense rederij Maersk Line reserveert vanaf deze maand op de meeste afvaarten een aantal slots die tot vlak voor het vertrek beschikbaar blijven voor lading met een urgent karakter.

Brussels "njet" tegen Engels als voertaal in scheepvaart

De lidstaten van de EU hebben geen trek in Engels als voertaal voor overleg tussen wal en zeeschip. Dat voorstel blijkt politiek onhaalbaar volgens een intern document van het Spaans voorzitterschap. Dit schrijft De Lloyd.

Het werkdocument geeft wel toe dat taalverwarring nu soms de ontwikkeling van shortsea in de EU remt. Toch is een Europese voertaal voor een pak lidstaten onverteerbaar. Daarom stellen ze een compromistekst voor waarin Brussel de lidstaten oproept ‘alles in het werk te stellen om schriftelijke en mondelinge communicatie in de scheepvaart te faciliteren'. Een vage omschrijving waarin geen sprake meer is van een gemeenschappelijke werktaal.

woensdag 2 juni 2010

Zeebrugge helpt Burundese Bujumbura met uitbouw van haven

De haven van Zeebrugge, vertegenwoordigd door Voorzitter en Gedelegeerd bestuurder, de heer Ir Joachim Coens, ondertekende een principe-akkoord met de haven van Bujumbura, vertegenwoordigd door de Ambassadeur van de republiek Burundi, de heer Laurent Kavakure. Dit schrijft APZI.

Dit akkoord beoogt de middelen en methoden te zoeken voor het realiseren van een project in het kader van de directe intersectoriële ontwikkelingssamenwerking.

Ondanks het feit dat Burundi niet aan de zee grenst, heeft het toch belangrijke troeven voor zijn ontwikkeling. De geografische strategische ligging van de binnenhaven van Bujumbura biedt de mogelijkheid om 5 buurlanden te bedienen namelijk Congo, Rwanda, Tanzania, Oeganda en Zambia.

Het project heeft als doel de haven van Bujumbura opnieuw op te bouwen, zodat ze de hefboom wordt voor een duurzame socio–economische ontwikkeling ten bate van de bevolking van Burundi en die van de regio er omheen. In het partnerschip is ook de studie opgenomen voor de versterking van de corridor tussen Bujumbura en de zeehaven van Dar es Salaam (Tanzania), noodzakelijk om het goederenverkeer met Europa tot stand te brengen via zeevaart.

Burundi herstelt zich op dit ogenblik van een jarenlange vernietigende burgeroorlog. Thans wordt het land bestuurd door een democratisch gekozen regering. Indien de socio – economische situatie niet volgt, komen deze positieve ontwikkelingen in het gedrang. Duurzame vrede is alleen maar mogelijk wanneer de economie terug volop kan draaien. Stabiliteit en vrede worden gecreëerd door economische bloei die op haar beurt werkgelegenheid en bestaansinkomen meebrengt voor de bevolking.

Nieuws vanaf de kantlijn: APM - Maersk

Recordlading voor "Ebba Mærsk"
De "Ebba Mærsk" is eind mei de haven van Tanger binnengevaren met 15.011 teu aan boord, volgens het Deense blad Ingeniøren. Dat bewijst dat de containerschepen van Mærsks E-klasse de grootste containerschepen ter wereld zijn.

Wilde staking APM Terminals Rotterdam
Een wilde staking die eergisteren uitbrak bij APM Terminals op de Maasvlakte in Rotterdam, legde ook gisteren nog de afhandeling van containers op de terminal lam. Aanleiding is het ontslag van een werknemer die een ongeval met materiële schade heeft veroorzaakt.

Na overleg tussen de directie en vakbonden is besloten een driekoppige commissie in te stellen die de toedracht van het ontslag gaat onderzoeken. De uitslag van dit onderzoek zal niet bindend zijn. De kraanmachinist en de directie wachten de uitslag af en zien daarom voorlopig af van juridische stappen.

De havenarbeiders van de containerterminal in Rotterdam zijn deze morgen om 1.30 uur weer aan het werk gegaan. Door de staking hebben twee zeeschepen de terminal gemeden. Het laden en lossen van de zeeschepen ligt inmiddels weer op schema.

Terminal Link wil controle over containerterminal Duinkerke

Terminal Link, een dochter van CMA CGM, bevestigt dat het verder onderhandelt met APMT over de overname van de 61% die de Deense groep bezit in de NFTI-containerterminal in Duinkerke. Als de onderhandelingen slagen, verwerft Terminal Link bijna de volledige controle over de terminal in Duinkerke; de haven blijft partner met 9%. Klik hier om meer te lezen.

Havens moeten beter integreren in samenleving

De Europese havenorganisatie ESPO heeft een "praktijkgids voor integratie in de samenleving" voorgesteld. Ze wil daarmee tegemoetkomen aan de nood van vele Europese havens die niet langer beschikken over een maatschappelijk draagvlak voor hun ontwikkeling. Klik hier om verder te lezen.

Sociale dialoog over havenarbeid blijft gesloten

Uit het debat dat volgde op de voorstelling van een nieuwe studie over havenarbeid, uitgevoerd door ITMMA, blijkt dat de sociale dialoog, die ontstond na het mislukken van de port packages, nog maar in een beginfase zit. De havenbesturen blijven voorlopig langs de zijlijn in die dialoog. Dit schrijft De Lloyd.

De nieuwe studie over "Havenarbeid en havengerelateerde tewerkstelling in Europa" werd voorgesteld op de havenconferentie van de European Sea Ports Organization (ESPO). De studie wil helpen zoeken naar een balans tussen sociale en wettelijke regels enerzijds en marktnoden anderzijds. Ze stelt in ieder geval vast dat er een verschuiving is van de poolsystemen naar meer autonome tewerkstelling.

Opmerkelijke schaalvergroting in Zeebrugge

"We moeten ons goed voorbereiden op de snelle schaalvergroting in de lijnvaart. De gemiddelde tonnenmaat van de schepen die Zeebrugge aanlopen, is op één jaar tijd met 14% gegroeid." Dat zei MBZ-voorzitter Joachim Coens op het congres van de Europese havenorganisatie ESPO in Helsinki. Dit schrijft De Lloyd.

Volgens Coens swingt de schaalvergroting de pan uit. "De groei met 14% in één jaar is des te opmerkelijk omdat het om een gemiddelde gaat. Als je weet dat de meeste roroschepen identiek zijn gebleven, kan je je een idee vormen van de groei in scheepsgrootte in de containersector."

Nieuws vanaf de kantlijn: P&O Ferries

Pride of York
De P&O ferry “Pride of York”, die van Hull op Zeebrugge vaart wordt op 13 juni uit de vaart genomen. Dat is nodig om één van de twee versnellingsbakken aan boord te vervangen. De cruiseferry in kwestie vaart al 8 jaar op Zeebrugge.

Ferrydienst tussen Zeebrugge en Dover
De ferrydienst die P&O Ferries had heropgestart in april tussen Zeebrugge en Dover is slechts korte tijd operationeel geweest. De Britse ferrygroep heeft de ropax "European Endeavour" kort na het begin van de dienst opgelegd in Londen. Mogelijk komt er na de zomer een doorstart.

dinsdag 1 juni 2010

Jobkorting mei 2010:

Aan allen , die geconfronteerd worden met een vraag over “de jobkorting die nu op de loonfiche mei” zal verschijnen nog eens de uitleg.

In de maand mei krijgen werknemers in België een iets hoger nettoloon uitbetaald. De reden is de toekenning van de federale jobkorting, die wordt verrekend via de bedrijfsvoorheffing.

Wat is de federale jobkorting ?
De federale jobkorting is een éénmalige aanpassing van de bedrijfsvoorheffing. Ze geldt voor alle werknemers in België, zowel inwoners als niet-inwoners.

Ze mag niet verward worden met de Vlaamse jobkorting. Die wordt alleen toegekend aan inwoners van het Vlaamse Gewest.
Deze Vlaamse jobkorting is een korting op de personenbelasting die vroeger maandelijks werd verrekend via de bedrijfsvoorheffing. Sinds 2009 wordt deze korting eenmalig verrekend en in één keer uitbetaald bij het loon van de maand februari. Het gaat hier om een vast bedrag.

De federale jobkorting wordt toegekend door een éénmalige verhoging van de forfaitaire beroepskosten die op de belastingsaangifte worden vermeld.

Federale jobkorting: proportioneel bepaald via de beroepskosten
Forfaitaire beroepskosten zijn kosten die op de belastingsaangifte worden afgetrokken van de beroepsinkomsten.
De verhoging van de beroepskosten heeft dus tot gevolg dat er minder belastingen verschuldigd zijn op het beroepsinkomen.

Elke belastingplichtige heeft recht op een forfaitaire beroepskostenaftrek. De federale jobkorting verhoogt dit bedrag éénmalig in de maand mei. Door die verhoging is er minder bedrijfsvoorheffing verschuldigd en geniet de werknemer dus van een hoger nettoloon.

Deze aanpassing van de bedrijfsvoorheffing geldt enkel in de maand mei. In juni zal de bedrijfsvoorheffing opnieuw stijgen en het nettoloon dus terug dalen.

De federale jobkorting leidt tot een wijziging in de bedrijfsvoorheffing
De jobkorting wordt dus verrekend via de bedrijfsvoorheffing.

De vermindering is enkel van toepassing op de normale bedrijfsvoorheffing. Dit is de bedrijfsvoorheffing die berekend wordt op de normale, periodieke bezoldigingen zoals het gewone loon of maandelijkse premies.
De jobkorting geldt niet voor de bedrijfsvoorheffing die wordt berekend op niet-periodieke bezoldigingen; met name de zogenaamde exceptionele bedrijfsvoorheffing. De bedrijfsvoorheffing die wordt berekend op eenmalige premies of vakantiegeld die in de maand mei worden uitbetaald, komt dus niet in aanmerking.

Werknemers die door een schorsing van hun arbeidsovereenkomst (bv. moederschapsrust, tijdelijke werkloosheid,…) in de maand mei geen loon ontvangen, krijgen de vermindering pas toegekend op het moment van de belastingsaangifte. Voorwaarde is wel dat die werknemers geen werkelijke beroepskosten bewijzen en in het jaar 2010 andere beroepsinkomsten hebben.

Federale jobkorting: niet voor mensen die hun werkelijke beroepskosten bewijzen
Belastingplichtigen kunnen ook kiezen om hun werkelijke beroepskosten te bewijzen op hun belastingsaangifte. Personen die hun werkelijke beroepskosten bewijzen hebben geen recht op forfaitaire beroepskosten en kunnen bijgevolg geen beroep doen op de federale jobkorting. De toegekende verhoging zal in deze gevallen opnieuw verrekend worden via de bedrijfsvoorheffing.


Bron: K.B. van 6 april 2010 tot toekenning van een aanvullende vermindering van de bedrijfsvoorheffing voor beroepsinkomsten, 20556.